15. 08. 2022 - 13:28
Bh. reprezentacije idu na EP i SP nakon što je Vijeće...
907
Shares
Bh. reprezentacije idu na EP i SP nakon što je Vijeće ministara odobrilo pomoć od 200.000 KM

Bh. reprezentacije idu na EP i SP nakon što je Vijeće ministara odobrilo pomoć od 200.000 KM

15. 08. 2022 - 13:28
0
Shares

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine našao se u velikim finansijskim problemima zbog čega je bilo upitno da li će naša muška i ženska reprezentacija igrati na Eurobasketu, odnosno Svjetskom prvenstvu.

Kao što je poznato muška košarkaška reprezentacija naše zemlje će nastupati na Eurobasketu koji počinje 1. septembra u njemačkom Kolnu, dok ženska selekcija igra od 22. septembra na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Zbog velikih finansijskih problema bilo je upitno da li će naše reprezentacije igrati na ovim takmičenjima, ali kako stvari stoje čini se da bi situacija trebala biti riješena.

Vijeće ministara BiH na današnjoj 74. vanrednoj sjednici odlučilo je da pomogne KS BiH i našim selekcijama koje trebaju da predstavljaju BiH na velikim takmičenjima.

Naime, na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije Vijeće ministara donijelo je odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Tako je donesena odluka da će Košarkaškom savezu biti odobrena pomoć oko 200.000 KM za finansiranje priprema naših seniorskih selekcija pred odlazak na takmičenja, te kupovina avionskih karata za odlaske u Njemačku, odnosno Australiju.

KS BiH je prije toga dostavio Vijeću ministara plan priprema, te koja finansijska sredstva su potrebna da se to ostvari.

Učitaj još novosti