13. 08. 2022 - 16:03
Objavljen je spisak za prvi meč Barcelone u La Ligi, jasno je...
907
Shares
Objavljen je spisak za prvi meč Barcelone u La Ligi, jasno je na koga ne računa!

Objavljen je spisak za prvi meč Barcelone u La Ligi, jasno je na koga ne računa!

13. 08. 2022 - 16:03
0
Shares

Barcelona će protiv Rayo Vallecana večeras otvoriti novu sezonu.

Katalonce čeka domaći duel s Rayo Vallecanom i biće to prilika da Camp Nou pozdravi novi tim sa pregrtš novih imena, a u fokusu će biti igrači poput Lewandowskog, Raphinhe, Christensena, Kessiea...

Barcelona je uspjela da registruje sve igrače, izuzev stopera Julesa Koundea koji je doveden iz Seville, pa stoga ga i nema na zvaničnom spisku prijavljenih igrača za večerašnju utakmicu.

Međutim, postoji nekolicina igrača koji imaju pravo nastupa, odnosno uspješno su registrovani, ali Xavi na njih ne računa i jasno je da će oni napustiti tim, samo je pitanje kada će se to dogoditi.

Na spisku od 23 prijavljena igrača za duel s Rayom nema Samuela Umtitija i Martina Braithwaitea, koje je trener Katalonaca definitivno prekrižio i koji će otići do 31. avgusta, a nema ni Sergina Desta, koji je očito na izlaznim vratim.

Spisak pogledajte OVDJE.

Interesatno da se na spisku nalazi Memphis Depay, koji je navodno na pragu potpisa za Juventus, ali i Pierre-Emerick Aubameyang koji se povezuje s Chelseajem posljednjih dana.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić također je u konkurenciji, a trener Xavi je već kazao da planira da ga koristi i da će mu dati priliku jer je Pjanić svojim igrama u predsezoni pokazao da zaslužuje biti dio ekipe.

On bi trebao biti rezervista i backup opcija za iskusnog veznjaka Sergija Busquetsa, ali svakako da može da se izbori za svoje mjesto u narednom periodu u startnoj postavi, iako to neće biti nimalo lako s obzirom na to kakve igrače Katalonci imaju u sredini terena.

Dodajmo još da je mladi veznjak Nico Gonzalez danas potpisao novi ugovor do 2026. godine, ali je poslan na posudbu Valenciji, s tim da tim s Mestalle nema pravo na otkup njegovog ugovora.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti