13. 08. 2022 - 08:51
DOBIO UGOVOR OD 340 MILIONA DOLARA, PA PAO NA DOPING TESTU:...
907
Shares
DOBIO UGOVOR OD 340 MILIONA DOLARA, PA PAO NA DOPING TESTU: Skandal potresa Ameriku

DOBIO UGOVOR OD 340 MILIONA DOLARA, PA PAO NA DOPING TESTU: Skandal potresa Ameriku

13. 08. 2022 - 08:51
0
Shares

Moraće Fernando Tatis junior da preskoči ovu sezonu kao i početak sljedeće zbog suspenzije.

Skandal potresa Ameriku, bejzbol superstar Fernando Tatis junior (23) pao je na doping testu. Čovjek koji je potpisao ugovor vrijedan 340 miliona dolara na 14 godina sa San Francisko Padresima je suspendovan na čak 80 utakmica.

Njemu je posle rutinske doping kontrole ustanovljeno da je koristio "Klostebol" suspstancu koja je na listi zabranjenih i za koju se navodi da može da "podigne performanse sportiste".

"Imao sam problem sa gljivičnom infekcijom, uzeo sam lijek u kom se nalazila spomenuta suspstanca, nisam to uradio namjerno. Trebalo je da provjerim sve to prije korišćenja, nisam učinio to i kriv sam. Želim da se izvinim cijeloj porodici Padresa, organizaciji, saigračima, navijačima. Nmam opravdanje za svoju grešku. Samo želim da svi znaju da nikada ne bih varao, volim ovu igru mnogo i ne bih ukazao takvo nepoštovanje. Svi moji prethodni rezultati na testovima bili su negativni", rekao je Tatis.

Fernando je rođen u Dominikanskoj republici i u klubu je od 2019. godine. Prošle sezone bio je dio Ol-stara i mnogi su mu predviđali svijetlu budućnost. Uostalom, ugovor od 340 miliona to dokazuje...

"Slomljen sam. Ne postoji nijedno drugo mjesto na svijetu na kom bih radije bio od terena. Razmataro sam da uložim žalbu, ali sam shvatio da je do svega došlo zbog moje greške, pa sam odlučio to da ne uradim. Počeću odmah da služim svoju kaznu", poručio je Tatis junior.

Ovo ujedno znači da će Fernando propustiti preostalih 48 mečeva ove sezone i 32 utakmice u narednoj. Ukoliko se njegovi saigrači plasiraju u plej-of možda se i malo ranije vrati na teren dogodine.

(Mondo.rs)

Učitaj još novosti