11. 08. 2022 - 18:59
Bankovni račun Vahida Halilhodžića bit će dodatno napunjen...
907
Shares
Bankovni račun Vahida Halilhodžića bit će dodatno napunjen nakon otkaza u Maroku

Moraju mu isplatiti ugovor

Bankovni račun Vahida Halilhodžića bit će dodatno napunjen nakon otkaza u Maroku

11. 08. 2022 - 18:59
0
Shares


Vahid Halilhodžić (70) više nije selektor fudbalske reprezentacije Maroka.

Nakon višemjesečnih špekulacija Fudbalski savez Maroka i 70-godišnji bh. trener raskinuli su saradnju i to samo tri mjeseca pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tako je Halilhodžić po treći put dobio otkaz neposredno pred početak Mundijala. Ranije su ga otpuštali Japan i Obala Slonovače i ovaj stručnjak jednostavno nema sreće kada je vođenje nacionalnih selekcija na velikim takmičenjima.
Dugo je Halilhodžić trpio napade od strane marokanske javnosti. Oni su bili zaista žestoki posebno jer je izbacio najveću zvijezdu iz nacionalnog tima Hakima Ziyecha, ali on je radio po svom.

Međutim, više nije mogao. Odlučio je na kraju prihvatiti ponudu za raskid saradnje koju mu je predložilo rukovodstvo FS Maroka i ugovor je danas zvanično prekinut.

Bh. stručnjak neće otići praznih ruku. Njemu će za raskid saradnje biti isplaćen novac do kraja ugovora odnosno plate za ovu i narednu godinu.

Godišnja plata 70-godišnjeg trenera bila je blizu milion eura. Bio je najplaćeniji afrički trener i dobijao je 920.000 eura na godišnjem nivou od 2019. godine kada je sjeo na klupu nacionalne selekcije Maroka.

Nije poznato je li FS Maroka pristao na neke dodatne isplate za otkaz bh. treneru, ali sigurno da su morali i da mu isplate bonuse jer je nacionalni tim odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Podsjetimo, Marokanci će u Kataru nastupati u grupnoj fazi protiv selekcija Hrvatske, Belgije i Kanade i vidjet ćemo kako će im ići bez Halilhodžićeve čvrste ruke.

Na klupi Maroka Vahid Halilhodžić je odradio ukupno 30 utakmica uz učinak od 20 pobjeda, sedam remija i svega tri poraza. Glavni kandidat za njegovog nasljednika je doskorašnji trener Wydad Casablance Walid Reguraui.

 

Učitaj još novosti