11. 08. 2022 - 16:11
MEDVEDEV OTPISAO ĐOKOVIĆA, ZNA NEŠTO ŠTO MI NE?! Rus pričao o...
907
Shares
MEDVEDEV OTPISAO ĐOKOVIĆA, ZNA NEŠTO ŠTO MI NE?! Rus pričao o US openu, nije NI  SPOMENUO Novakа, ali njegova poruka je JASNA

MEDVEDEV OTPISAO ĐOKOVIĆA, ZNA NEŠTO ŠTO MI NE?! Rus pričao o US openu, nije NI SPOMENUO Novakа, ali njegova poruka je JASNA

11. 08. 2022 - 16:11
0
Shares

Prvi teniser svijeta, Danil Medvedev, poručio je da ne očekuje da na US openu vidi Novaka Đokovića, iako nije direktno to rekao.

Rus je izgubio u tri seta od Nika Kirjosa u drugom kolu mastersa u Montrealu, a nakon toga je rekao da nije igrao loše, već da je Australijanac bio bolji.

- Promašio sam važne udarce u ključnim momentima. Ne mislim da sam igrao loše, niti da sam napravio previše grešaka, ali protiv igrača poput Nika skupo plaćate svaku propuštenu priliku – rekao je Medvedev kojem je meč protiv Kirjosa bio prvi na turniru pošto je u prvom kolu bio slobodan.

- Nikada nije lako započeti turnir, obično se osjećam malo zarđalo u prvim rundama i potrebno mi je vrijeme da se naviknem na nove uslove, ali tako nešto je teško kada igrate protiv momka kao što je Nik, koji će vrlo brzo biti u Top 10. U svakom slučaju, imao sam svoje šanse, sve je moglo da se promijeni za par poena. Moram da igram bolje sljedeći put.
3044837-profimedia0695733277-ff
foto: Profimedia

Rus je potom govorio i o predstojećim turnirima. Prvo je na redu još jedan masters, igraće se u Sinsinatiju, zatim sljedi US open, a na posljednjem grend slemu u sezoni neće biti Novaka Đokovića, sudeći po izjavi prvog tenisera ATP liste.

- Poraz nikada nije prijatan, oduzima vam samopouzdanje. Otputovaću u Sinsinati u petak, kako bih se aklimatizovao sasvim. Nadam se da ću tamo igrati bolje, jer želim da u dobroj formi dočekam US open. Znam da će biti velika konkurencija, sa Alkarasom, Nadalom, Cicipasom, videćemo da li će se Zverev vratiti - poručio je Medvedev ne pomenuvši Srbina.

Tako je, čini se, prije vremena otpisao mogućnost da Đoković ipak zaigra u Njujorku.

Istina je, doduše, da situacija za Novaka nikako nije dobra iako šansa postoji. Početak turnira se bliži (29. august), a u slučaju da se u kratkom roku ne dogodi veliki preokret i Đoković ne dobije dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države iako nije vakcinisan, u Njujorku Srbin neće moći da brani prošlosezonsko finale.

Kurir sport

Učitaj još novosti