10. 08. 2022 - 20:07
Kada pohlepni otac uništi vlastitog sina: Sjajni fudbaler...
907
Shares
Kada pohlepni otac uništi vlastitog sina: Sjajni fudbaler igrao za poznati klub, sad ga niko neće!

Ne može da pronađe novu sredinu

Kada pohlepni otac uništi vlastitog sina: Sjajni fudbaler igrao za poznati klub, sad ga niko neće!

10. 08. 2022 - 20:07
0
Shares

Pohlepni roditelji vrlo često znaju napraviti ogromne probleme svojoj djeci koja su uspješne sportiste.

Poznato je da u svijetu fudbala veliki utjecaj na sva dešavanja imaju menadžeri. Koliko god su sposobni pronaći dobar klub, toliko i znaju pokvariti posao zbog menadžerskih komisija.

Nerijetki su primjeri gdje fudbaleri prepuste očevima da im vode brigu o karijeri, a da ne slute šta im se može desiti na kraju.
Svako dijete ima maksimalno povjerenje u roditelja, vjeruje da mu misli dobro, a takav je slučaj bio i sa Florianom Grillitschem.

Grillitsch je vrlo dobro poznato ime ljubiteljima Bundeslige. Do kraja prošle sezone je nastupao za Hoffenheim i radi se o standardnom reprezentativcu Austrije koji nosi broj "10" na leđima.

Otac ovog 27-godišnjaka je bio isuviše pohlepan te je od klubova tražio čak 2 miliona menadžerske komisije i odbijenice su počele stizati jedna za drugom.

Veznjaka je u svojim redovima prvo željela vidjeti Roma, zatim i Fiorentina, da bi mu na kraju klubovi iz Serije A zatvorili vrata.

Zakucao je Grillitsch senior i na vrata Galatasaraya, međutim i Turci nisu imali razumjevanja za prevelike zahtjeve i odustali su.

Najjače evropske lige su počele i sjajnog fudbalera ne želi niti jedan klub iz Liga petice te je odlučio da stvari uzme u svoje ruke.

"Nedavno su neke stvari krenule krajnje loše, ali preuzimam odgovornost za to. Promjena je u tome što će od sada moj prethodni konsultatn Thomas Bohm ponovno samostalno voditi sve pregovore", gazao je dosadašnji fudbaler Hoffenheima.

Kada je napuštao Hoffenheim otac mu je obećao puno jači i snažniji klub. Ipak, sada se došao u situaciji ''bolje vrabac u ruci, nego golub na grani''.

 

Učitaj još novosti