10. 08. 2022 - 18:47
Ragbijaš zamalo preminuo kad je zatekao vjerenicu kako ga vara...
907
Shares
Ragbijaš zamalo preminuo kad je zatekao vjerenicu kako ga vara s najboljim prijateljem

Ragbijaš zamalo preminuo kad je zatekao vjerenicu kako ga vara s najboljim prijateljem

10. 08. 2022 - 18:47
0
Shares

Poznati ragbijaš Michael Lichaa je prije više godinu dana osumnjičen za nasilničko ponašanje, a na suđenju koje je održano nedavno je oslobođen krivice nakon što se saznala kompletna istina.

Lichaa se ujutro 15. februara 2021. godine probudio nakon lumpovanja, a kada je krenuo izaći u baštu ispred svoje kuće zatekao je svoju vjerenicu Karu Childerhouse kako o*alno zadovoljava njegovog najboljeg prijatelja i saigrača iz Canterbury Bulldogsa Adama Elliota.

Libanonski reprezentativac je poludio kada je vidio tu scenu, a komšije su čule buku i pozvale policiju.

Komšije su prijavile i da je Lichaa vikao da će ubiti Karu, a policija ga je zatekla u lokvi krvi, te mu je pružena ljekarska pomoć, a potom je osumnjičen za nasilje.

Lichaa je više od godinu dana je čekao da istina izađe na vidjelo, a konačno je u sudnici ispričao šta se dogodilo.

On je u naletu bijesa nekontrolisano počeo udarati po stvarima koje su mu bile pri ruci, te je razbio prozor i zadobio duboku posjekotinu na ruci nakon što je izvukao veliki komad stakla iz nje.

Obilno je iskrvario, a ljekari su mu jedva uspjeli spasiti život.

"Ne mogu ni sada izbaciti iz glave tu scenu kako moja vjerenica o*alno zadovoljava mog najboljeg prijatelja", rekao je Lichaa na suđenju.

Kara Childerhouse, koja je sada trudna s drugim muškarcem, nije željela prisustvovati suđenju i odbila je da svjedoči protiv svog bivšeg zaručnika, a Elliot je svjedočio u njegovu korist i sudiji potvrdio čitavu priču, te napomenuo kako Lichaa nije želio nauditi Kari.

Lichaa je zbog zadobijenih povreda morao završiti karijeru sa samo 28 godina, a u karijeri je u australskoj ragbi ligi igrao za Cronulla Sharkse i Canterbury Bulldogse.

Izvor. Klix

Učitaj još novosti