10. 08. 2022 - 15:51
Sekunde do katastrofe: Alexis umalo 'slomio vrat' pred očima...
907
Shares
Sekunde do katastrofe: Alexis umalo 'slomio vrat' pred očima navijača

Sekunde do katastrofe: Alexis umalo 'slomio vrat' pred očima navijača

10. 08. 2022 - 15:51
0
Shares

Čileanski napadač Alexis Sanchez (33) novi je igrač Marseillea.

Iskusni 33-godišnji napadač raskinuo je saradnju s ekipom Intera te je potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim velikanom.

Alexis je u Marseilleu dočekan kao velika zvijezda. Navijači tima s Velodromea su u ekstazi zbog novog pojačanja svog tima i od Čileanca se očekuju velike stvari.

Sanchez je odlučio odmah po dolasku pozdraviti navijače svog novog tima. To ga je umalo koštalo i lako se iskusni napadač mogao povrijediti u pokušaju da pozdravi navijače.

Alexis je istrčao pred navijače. Krenuo je trčeći da se pozdravi, a zatim je stao na jednu od iskorištenih dimnih bombi koja je bačena na pod i u jednom trenutku je izgubio ravnotežu.

Srećom, 33-godišnji fudbaler je nekako uspio izbjeći pad. Zadržao se na nogama i nastavio je da trči pozdravljajući ostatak navijača u pratnji osiguranja.

POGLEDAJTE OVDJE I OVDJE

Čileanski napadač je umalo doživio jednu od najbizarnijih povreda u fudbalskoj historiji i imao je dosta sreće u ovoj situaciji. Pad sigurno ne bi bio nimalo ugodan, posebno pred ogromnim brojem navijača.

Alexis Sanchez je u prethodne tri sezone nosio dres Intera. S ovim klubom je uzeo titulu prvaka i pobjednika Kupa, odigrao je 109 utakmica i postigao je 20 pogodaka.

Međutim, ovog ljeta je postao višak u klubu. Tražilo se rješenje za njegovu budućnost i na kraju je nađeno. Isplaćeno mu je pet miliona eura odštete i dobio je slobodne papire.

Nije dugo Alexis čekao na novi klub. Dogovor s Marseilleom je imao i prije raskida saradnje s Nerazzurrima i na kraju je i obukao dres velikana francuskog fudbala.

Prije Intera Sanchez je nosio dres Manchester Uniteda, Arsenala, Barcelone, Udinesea, Colo Cola, River Platea i Cobreloe, gdje je počeo karijeru.

Učitaj još novosti