09. 08. 2022 - 18:42
Kraj jedne velike sportske priče: Serena Williams završava...
907
Shares
Kraj jedne velike sportske priče: Serena Williams završava tenisku karijeru

Kraj jedne velike sportske priče: Serena Williams završava tenisku karijeru

09. 08. 2022 - 18:42
0
Shares

Teniserka Serena Williams, osvajačica 23 Grand Slam titule u karijeri i jedna od najvećih sportašica svih vremena, najavila je kraj karijere nakon US Opena rekavši da će se "odvojiti" od ovog sporta.

Amerikanka je istakla da se u životu želi okrenuti drugim stvarima koje su joj važne, ali da ne voli koristiti termin "penzija", već da se želi "odvojiti od tenisa".

U objavi na društvenoj mreži Instagram napisala je kako je "odbrojavanje počelo", a poručila je da planira uživati u narednih nekoliko sedmica prije nego i zvanično stavi tačku na veliku karijeru.

"U životu dođe trenutak kada odlučimo krenuti u drugom smjeru. Taj period je uvijek težak kada nešto toliko voliš. Bože, koliko uživam u tenisu! Ali, sada je počelo odbrojavanje. Moram se fokusirati na to što sam mama, na svoje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali jednostavno uzbudljive Serene. Uživat ću u sljedećih nekoliko sedmica", poručila je Williams.

Ranije je govorila kako je njen najveći motiv osvajanje 24. Grand Slam naslova, čime bi izjednačila rekord Margarete Court na vječnoj listi.
US Open je na rasporedu od 29. augusta, nakon čega će Williams i zvanično objaviti kraj karijere.

Učitaj još novosti