09. 08. 2022 - 13:41
Čuvena Ibrina rečenica Messiju koja je napadaču zauvijek...
907
Shares
Čuvena Ibrina rečenica Messiju koja je napadaču zauvijek zatvorila vrata Nou Campa

Čuvena Ibrina rečenica Messiju koja je napadaču zauvijek zatvorila vrata Nou Campa

09. 08. 2022 - 13:41
0
Shares

Zlatan Ibrahimović se na Nou Campu zadržao samo jednu sezonu.

Ibrahimović je stigao iz Intera za 46 miliona eura, dok je u suprotnom pravcu otišao i Samuel Eto'o pa je kompletan transfer Katalonce koštao oko 70 miliona eura.

Tada je Katalonce trenirao Pep Guardiola s kojim se šveđanin bh. korijena uopšte nije slagao, prvenstveno zbog svog karaktera.

Gledajući indvidualni učinak sezona na Nou Campu se ne može smatrati neuspjehom pošto je postigao 21 gol i osvojio niz trofeja.

Mnogi su u Guardioli vidjeli glavnog krivca za Ibrinim preranim odlaskom, međutim iza svega se krije i Lionel Messi.

Ibrahimović je sam po sebi zvijer na terenu, a isto za sebe misli i Messi. Jednostavno takva dva igrača nisu mogla igrati zajedno.

Navodno je sve kulminiralo nakon utakmica Lige prvaka protiv Arsenala u osmini finala. Ibra je u prvom meču zabio dva gola, a revanšu nije nastupio.

U revanš susretu Messi je zablistao postigao četiri gola Topnicima i odveo svoj tim dalje.

"Bila je 2010. godina. Postigoa sam dva gola protiv Arsenala u prvom meču i nisam igrao revanš jer sam bio povrijeđen. Tada sam rekao Messiju: ''Slušaj mali, sada je vrijeme da nosiš tim na svojim ramenima.'"

"Messi je tada postigao četiri gola, a ja sam mu čestitao i rekao: 'Danas si bio bolji od Zlatana'".

Mnogi su te riječi protumačili kao okidač za čuvenu Messijevu SMS poruku Guardioli nakon koje se požalio na Zlatana.

O tome se govori u knjizi "The Messi Mystery" koju su objavili Sebastian Fest i Alex Julliard, te su govorili o periodu kada je Ibrahimović blistao u Barceloni i toj poruci koju je Messi poslao Guardioli.

"Vidim da više nisam toliko važan za ovaj tim, zato...", navodno je napisao Messi Guardioli nakon čega se sve promijenilo.

Guardiola je objasnio Messiju da je on prva zvijezda kluba i čak ga je stavio na poziciji centralnog napadača, a Ibrahimović skoro da nije igrao u drugom dijelu sezone zbog čega je odlučio da napusti klub.

Inače, Barcelona je te godine zaustavljena u polufinalu Lige prvaka od Intera, dok je na domaćem nivou osvojeno nekoliko trofeja.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti