08. 08. 2022 - 18:40
ŠOK ZA NAVIJAČE BARCE - MESSI SE IPAK NE VRAĆA: Evo koji je razlog
907
Shares
ŠOK ZA NAVIJAČE BARCE - MESSI SE IPAK NE VRAĆA: Evo koji je razlog

ŠOK ZA NAVIJAČE BARCE - MESSI SE IPAK NE VRAĆA: Evo koji je razlog

08. 08. 2022 - 18:40
0
Shares

Prije nekoliko dana Radio Catalunya objavio je senzacionalnu vijest o Messijevom povratku u Barcelonu.

Navodno je Argentinac dogovorio svoj povratak na Camp Nou nakon što mu istekne ugovor s PSG-om 2023. godine, a sve je dodatno podgrijala i izjava Joana Laporte kako želi vratiti Messija u klub.

Španski dnevnik "El Pais", međutim, demantuje te izvještaje. Kako čitamo, "Messi ignoriše Laportu". Nogometaš navodno nije zainteresovan za povratak u staru momčad i nada se uspjehu s Paris Saint-Germainom.

Ipak, postoji još jedan faktor zbog kojeg se Messi nerado vraća u katalonsku prijestolnicu. Riječ je o transferu Roberta Lewandowskog.

"El Pais" napominje da je Poljak jedan od rijetkih igrača s kojima Messi ima otvoreni sukob. Sve je počelo tijekom gala dodjele Zlatne lopte 2021. godine.

Messi, koji je dobio nagradu, u svom je govoru istakao kako je Lewandowski trebao trijumfovati godinu dana ranije. Podsjećamo, plebiscit je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

"Roberte, mislim da zaslužuješ Zlatnu loptu 2020. godine, "France Football" bi je trebao dodijeliti tebi. Svi znamo da si to zaslužio, tada si bio pobjednik, a svoju nagradu nisi mogao dobiti zbog pandemije. Po mom mišljenju, ovaj trofej bi trebao imati u svom domu", rekao je Argentinac.

Nekoliko dana kasnije, Lewandowski se osvrnuo na Messijeve riječi u intervjuu nakon jedne od utakmica Bayerna.

"Volio bih da to bude iskrena izjava velikog nogometaša, a ne prazne riječi. Naravno, nisam napet ni vruć", rekao je kapiten Poljske.

Ove su riječi doprle do Messija, a on očito nije bio oduševljen što mu Poljak sugeriše da je neiskren.

"Iskreno, ne zanima me šta je rekao, nisam tome pridavao veliku važnost. Ali riječi koje sam rekao u tom trenutku došle su iz mog srca i zato što sam to stvarno osjećao", rekao je Messi za TyC Sports.

Osim toga, španski novinari također napominju da je malo vjerovatno da će se oba igrača pojaviti u istoj momčadi iz još jednog razloga.

"Lewandowski igra na istoj poziciji na kojoj Messi namjerava završiti karijeru", čitamo.

Učitaj još novosti