08. 08. 2022 - 08:33
Jesu li pogriješili što ga nisu kupili? Morata se poigrao s...
907
Shares
Jesu li pogriješili što ga nisu kupili? Morata se poigrao s Juventusom, rezultat za njih katastrofalan

Jesu li pogriješili što ga nisu kupili? Morata se poigrao s Juventusom, rezultat za njih katastrofalan

08. 08. 2022 - 08:33
0
Shares

Nogometaši Atletico Madrida su s lakoćom savladali Juventus u prijateljskom susretu rezultatom 4:0, a briljirao je Alvaro Morata.

Atletico i Juve su trebali susret odigrati u Izraelu, no utakmica je otkazana zbog raketiranja, te je utakmica na kraju odigrana na pomoćnom terenu italijanskog prvoligaša.

Morata je bio fenomenalan, te je pogotke postigao u 10., 43. i 62. minuti. Za prvi mu je asistirao Joao Felix, za drugi Nahuel Molina, a za treći Thomas Lemar. Konačnih 4:0 je postavio Matheus Cunha u posljednjim sekundama utakmice.

Španski napadač je bio izuzetno motivisan, te je na najbolji način dokazao čelnicima Juventusa da su pogriješili jer ga nisu željeli kupiti ovog ljeta.

Morata je stigao u Atletico u junu 2020. godine iz Chelseaja za 35 miliona eura i nakon samo nekoliko mjeseci je posuđen Juventusu koji je za dvogodišnju posudbu iskeširao 20 miliona eura.

U Juventusu je Morata tokom dvije sezone postigao 12 golova u 48 nastupa, a čelnici Stare dame su ga željeli posuditi i ovog ljeta, no iz Atletica im je stigla odbijenica uz poruku - Morata je samo na prodaju i to za 35 miliona eura.

Čelnici Juventusa nisu željeli izdvojiti taj novac, a nakon sinoćnjeg meča će sigurno ispitivati svoju odluku.

 

Učitaj još novosti