06. 08. 2022 - 23:18
SARAJEVO JE LIDER PREMIJER LIGE: Koševo slavi Mersudina Ahmetovića
907
Shares
SARAJEVO JE LIDER PREMIJER LIGE: Koševo slavi Mersudina Ahmetovića

SARAJEVO JE LIDER PREMIJER LIGE: Koševo slavi Mersudina Ahmetovića

06. 08. 2022 - 23:18
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva uz dosta muke savladali su u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Posušja na stadionu Asim Ferhatović - Hase. Rezultat je glasio 1:0, a junak pobjede bio je iskusni Mersudin Ahmetović.

Bordo tim je bio mnogo bolji protivnik u prvom dijelu, a propustili su nekoliko veoma izglednih prilika. Najbolju Asmir Suljić u 32. minuti susreta kada je bio neprecizan sa bijele tačke. Tačnije, njegov udarac je odbranio Luka Kukić. Prethodno je Ivan Ikić fauliran u kaznenom prostoru Posušja, a Sabrija Topalović pokazao na bijelu tačku.

Suljić je u sudijskoj nadoknadi imao još jednu dobru priliku kada je nakon proigravanja Varešanovića pogodio prečku. A golmanu gostiju prijetio je i Čirjak sa distance, te Adnan Džafić i Ivan Ikić u nekoliko navrata.

Nastavilo je Sarajevo u drugom dijelu tamo gdje je nastavilo u drugom. Smjenjivale su se šanse, ali mreža Luke Kukića kao da je bila začarana.

Ponovo se tresao okvir gola Posušja. Prvo je prečku zatresao Nemanja Tomašević, a zatim i drugi put večeras Asmir Suljić. Prijetio je u dva navrata i Nardin Mulahusejnović, ali je Luka Kukić bio veoma raspoložen.

Nastavili su izabranici Feđe Dudića sa napadima, Kukić je odbranio veoma dobar pokušaj Nardina Mulahusejnovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Tako je bilo do 85. minute susreta. Iskusni Mersudin Ahmetović je prihvatio sjajnu povratnu loptu Muse i zakucao je iza leđa večeras fenomenalnog Luke Kukića i donio velika tri boda Bordo timu.

Sarajevo je nakon ove pobjede lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa tri pobjede iz isto toliko susreta i sa devet osvojenih bodova. Posušje je osmo na tabeli sa jednim bodom.

(N1)

Učitaj još novosti