05. 08. 2022 - 17:10
Lewandowskog pitali o motivaciji: Prva stvar je doručak...
907
Shares
Lewandowskog pitali o motivaciji: Prva stvar je doručak...

Lewandowskog pitali o motivaciji: Prva stvar je doručak...

05. 08. 2022 - 17:10
0
Shares

Robert Lewandowski  (33) predstavljen je kao novi igrač Barcelone na Camp Nouu pred 60.000 navijača. Poljski napadač stigao je iz Bayerna u transferu vrijednom 45 milioma eura, plus pet miliona bonusa. Nosit će dres s brojem devet, a nakon ceremonije odgovarao je na pitanja. 

"Teško mi je pronaći riječi kojima bih opisao koliko sam sretan i ponosan. Navijačima želim što brže pokazati svoje sposobnosti", rekao je Lewandowski. "Bit će izazovno pokazati najbolje od sebe i ujedno saigrače učiniti boljima. Ne razmišljam samo o sebi, već o cijeloj ekipi. Puno sam toga doživio u nogometu. Iskoristit ću svoje iskustvo kako bih pomogao", tvrdi.

Barcelona je bila u teškoj financijskoj situaciji iz koje su se zasad izvukli, među ostalim, sklapanjem sponzorskih ugovora i smanjivanjem plata igrača. "Znam da je Barcelona prošla kroz težak period no razgovarao sam s predsjednikom Joanom Laportom, koji mi je objasnio projekt. Budućnost je svijetla, ekipa ima potencijal, sve dobro napreduje", siguran je Poljak.

Lewandowski će uskoro proslaviti 34. rođendan. "Moje godine nisu bitne, to je samo broj, ne osjećam se kao da mi je 34. Dobro se osjećam, godinama sam na najvišem nivou, o tome ne moramo ni razmišljati. Transfer nije bio lak posao, ali to je najbolji korak za mene i moju obitelj", izjavio je pa govorio o najvećem rivalu - Real Madridu.

"Uvijek sam spreman igrati protiv Reala, znam kako igrati protiv njih. Prošle su godine bili uspješni, a mi smo tu da ih pobijedimo. Bit će teško, ali to je nogomet. Ali nije tu samo Real, puno je fantastičnih klubova. Ne razmišljam o njemu ili Karimu Benzemi, on je odličan napadač. Bitno mi je igrati dobro s Barcelonom, a ne protiv njega", objasnio je.

Lewandowskog su pitali kako se svakodnevno motivira. "Prva stvar je doručak, a zatim idem trenirati. Volim što radim, uživam u tome. Ustajem se bez bolova, gladan sam uspjeha. Zabavljam se i volim nogomet", zaključio je.

 

Index

Učitaj još novosti