05. 08. 2022 - 14:30
Bivša NBA zvijezda: Pokušao sam izbosti Olajuwona, ali...
907
Shares
Bivša NBA zvijezda: Pokušao sam izbosti Olajuwona, ali policija je ušla u svlačionicu

NBA

Bivša NBA zvijezda: Pokušao sam izbosti Olajuwona, ali policija je ušla u svlačionicu

05. 08. 2022 - 14:30
0
Shares

Prviodlazak Michaela Jordana u mirovinu najbolje su iskoristili Houston Rocketsi, koji su predvođeni Hakeemom Olajuwonom osvojili dva naslova NBA prvaka 1994. i '95., stiještena između šest titula koje su pripale Chicago Bullsima. U Rocketsima je tada igrao Vernon Maxwell, zloglasan po problematičnom ponašanju, koji se u podcastu prisjetio kako je u svlačionici pokušao izbosti Olajuwona razbijenim staklom.

Mad Max, kako su ga s pravom zvali, gostovao je u podcastu bivše NBA zvijezde Gilberta Arenasa i pričao o svojim igračkim danima. Govorio je kako je Olajuwon bio prekrasna osoba i fantastičan suigrač kada je postao musliman, ali da se prije toga "bilo teško s njim nositi". Zatim je ispričao anegdotu koja je mogla tragično završiti da nije intervenirala policija u svlačionici.

"Gostovali smo u Seattleu i igrali očajno u prvom poluvremenu. Tamo je dugačak hodnik do svlačionice, a ja sam po putu do nje kukao kako mi nitko ne dodaje loptu, pljuvao po podu i ljutio se, a on je cijelo vrijeme hodao za mnom. U svlačionici sam nastavio govoriti da mi moraju dodavati, a Hakeem mi je rekao da prestanem i da budem profesionalac. Rekao sam mu da ne želim čuti ta sranja i da mi doda loptu.

Ustao je, nadvio se ispred mene i opalio mi šamarčinu. A gad ima tako tešku i tvrdu ruku da bi mogao rezati meso njom. Izbio me iz stolice, a ja sam je uzeo, bacio je prema njemu i razbio staklo. Svi su se razbježali, u svlačionicu je upala policija s izvučenim pištoljima i govorila mi da se smirim. Nisam mogao vjerovati, na poluvremenu profesionalne utakmice, policija me ima na nišanu.

Govorili su mi da spustim nož jer sam imao u ruci komad stakla i htio izbosti tog gada. Ali svi su se razbježali pa nisam nikoga mogao dohvatiti. Takav sam bio nekad", završio je Maxwell priču dok su voditelji umirali od smijeha.

Diskutabilno je koliko je njegova verzija priče precizna, ali nije nimalo nevjerojatna kada se zna njegova povijest problematičnog ponašanja, udaranja navijača koji ga je provocirao, tučnjava sa suigračima i manjih problema sa zakonom izvan terena.

Spomenuti incident dogodio se dok se Maxwell i Olajuwon još nisu dobro poznavali jer je Mad Max za Rocketse igrao od 1990. do 1995., a Olajuwon je prešao na islam 1991. godine. Kasnije su se jako dobro slagali, ali Maxwell je zbog još jedne u nizu svojih ludosti ostao bez drugog prstena koji je Houston osvojio.

Te su godine Rocketsi doveli Clydea Drexlera, koji je Maxwellu uzeo dobar dio minutaže, što ga je strašno frustriralo. Nakon poraza u prvoj utakmici doigravanja odglumio je ozljedu i napustio momčad u koju se više nikad nije vratio. Prije nego što će Rocketsi završiti sezonu pobjedom protiv Orlanda u finalu i drugim uzastopnim naslovom, otpustili su ga iz momčadi.

Maxwell je proveo u NBA ligi 13 godina. Karijeru je započeo u San Antoniju, a nakon pet godina u Houstonu promijenio je osam klubova, ali nigdje se nije zadržao dulje od godinu dana. Prva sezona u Houstonu bila mu je najbolja u karijeri s prosjekom od 17 poena, a u ukupno 855 utakmica imao je prosjek od 12.8 poena.

Učitaj još novosti