05. 08. 2022 - 14:15
POČINJE BUNDESLIGA Može li Edin Terzić u novoj sezoni srušiti...
907
Shares
POČINJE BUNDESLIGA Može li Edin Terzić u novoj sezoni srušiti tvrđavu Hasana Salihamidžića

BAYERN OTVARA SEZONU VEČERAS

POČINJE BUNDESLIGA Može li Edin Terzić u novoj sezoni srušiti tvrđavu Hasana Salihamidžića

05. 08. 2022 - 14:15
0
Shares

Težnju da sruše desetogodišnju vladavinu Bajerna našeg Hasana Salihamidžića konkurenti ni ovog ljeta nisu potkrijepili konkretnim potezima na fudbalskoj pijaci. Nije ni bilo za očekivati, jer Nijemci uglavnom troše samo koliko zarade, pa bi prevrat u Bundesligi bio svojevrsna senzacija.

S nadom da bi konačno moglo makar da "zavarniči" u borbi za „salataru“ (realnost je jedno, a puste želje i nadanja nešto sasvim drugo), te s uvjerenjem da ćemo tradicionalno uživati u fudbalu lišenom bilo koje vrste kalkulantstva, ovog vikenda se diže zavjesa Bundeslige - 60. izdanju njemačke elite, zvanično najefikasnijem top šampionatu Evrope godinama unazad.

Prevrat u Bundesligi, bez obzira što je bavarska tvrđava ostala bez glavnog topnika - Robert Levandovskog (Lewandowski), koji se izborio transfer u Barcelonu, svakako bi smatrao svojevrsnom senzacijom.

Borusija našeg Edina Terzića je bila aktivna na tržištu, renovirala stopersku liniju, osvježila vezni red, ali i ostala bez Erlinga Halanda (Haalanda). Saberi - oduzmi, nije uspjela da se riješi vinjete sada već ugravirane u zidine Vestfalena: Razvojni tim, mašina za štancanje novca. Trofeji? U drugom planu.

Bajer Leverkuzen i RB Lajpcig uspjeli su da zadrže najvažnije igrače, čak i da se pojačaju po jednim renomiranim imenom, međutim nemoguće je pobjeći od utiska da je to dovoljno tek za status treće i četvrte pratilje. Šlep u komparaciji s Bajernom kao nedostižnim remorkerom. Pogotovo što ih čeka i takmičenje u Ligi šampiona, gdje žele da naprave iskorak...

Učitaj još novosti