05. 08. 2022 - 12:01
Feđu Dudića rastužila povreda ofanzivca: Teško mu je psihički,...
907
Shares
Feđu Dudića rastužila povreda ofanzivca: Teško mu je psihički, obnovio je povredu

AVRAMOVSKI OPET VAN STROJA

Feđu Dudića rastužila povreda ofanzivca: Teško mu je psihički, obnovio je povredu

05. 08. 2022 - 12:01
0
Shares

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Feđa Dudić, je na današnjoj pres konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Posušja istakao da je zdravstveni bilten znatno bolji nego ranije.

Istakao je da se u ekipu vraćaju neki igrači, no da ga je rastužila povreda Daniela Avramovskog kome slijedi pauza od sedam do deset dana. 

- Brzo prolaze dani, drago mi je što se bliži nova utakmica. Bolje je stanje što se tiče zdravstvenog biltena, Marin je pored mene, odradio je sedam dana cjelokupnih treninga, sutra će biti na raspolaganju, Drobarov je jučer odradio timski trening, planiramo da ga stavimo u kombinaciju za ovu utakmicu, Traki je iskočilo rame pred utakmicu sa Borcem, nismo to spominjali, vidjećemo da li će za ovu ili za sljedeću biti u kombinacijama, raduje da su svi na okupu, nisu svi u fizičkom istom stanju, ali vidjećemo šta će biti, kazao je Dudić i dodao:

- Avramovski je obnovio istu povredu, pred njim je pauza sedam do deset dana, teško mu je psihički, pokušavamo da mu pomažemo, on je igrač koji je kvalitetom iznad ove lige, no kad nisi spreman, ne možeš pomoći ni u nižim rangovima. Nadam se da će se vratiti jači nego ranije. Ostali smo bez Mujakića koji je napravio transfer, kojeg je klub podržao, ja mu čestitam, žao mi je sa sportske strane što je otišao jer smo ostali bez dobrog igrača, no drago mi je zbog njega što je ostvario izlazni transfer. 

Susret Sarajevo - Posušje se igra u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat. 

Učitaj još novosti