05. 08. 2022 - 11:57
Dudić: Dolazak na Koševo treba da bude trend
907
Shares
Dudić: Dolazak na Koševo treba da bude trend

TRENER FK SARAJEVO

Dudić: Dolazak na Koševo treba da bude trend

05. 08. 2022 - 11:57
0
Shares

Šef stručnog štaba Sarajeva Feđa Dudić u najavi sutrašnje utakmice 4. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Posušje istakao je da je u bordo svlačionici bolje stanje nego prošle sedmice. 

- Brzo prolazi vrijeme, rekao je Dudić i dodao:

- Drago mi je što se približava nova utakmica. Bolje je stanje u ekipi nego prošle sedmice. Aničić će sutra biti na raspolaganju. Drobarov će isto biti u kombinaciji. Trako je - nakon što mu je iskočilo rame, u trenažnom procesu. No, jedna vijest nas je pogodila, a to je da je Avramovski obnovio istu povredu i pred njim je pauza sedam do deset dana. Ostali smo i bez Mujakića kojem želimo sreću u novom klubu. Ostali smo bez jednog dobrog igrača, ali mi je drago zbog njega.

Posušje je u prve dvije utakmice pokazala dva lica.

- Jedno je bilo protiv Veleža, gdje su u prvom poluvremenu bili dobri. A protiv Borca sam očekivao više od njih... Ipak, to je skup jako dobrih pojedinaca, a imaju i nekoliko novih igrača. Međutim, naš cilj je, kao svaku utakmicu, tri boda. Dobro smo napravili analizu... Želimo da ponovimo igru iz zadnje utakmice na Koševu i onda sigurno možemo mirnije ući u nastavak sezone, konstatuje Dudić, kojem je drago što su navijači prepoznali ono što radi bordo tim.

- Pozivam ih i sutra da dođu na utakmicu. Dolazak na Koševo treba da bude trend - naglasio je trener Sarajeva.

Defanzivac Aničić smatra da će Posušaci biti izuzetno motivisani.

- Dolazi nam jedan motiviran protivnik koji nije ušao dobro u prvenstvo i sigurno će traziti šansu na Koševu, kao i sve ekipe koje dolaze u Sarajevo. Očekuje nas teška utakmica, ali smo svjesni svoje snage. Očekujemo tri boda - optimista je Aničić.

Spomenimo i to da Sarajevo u subotu igra posljednju utakmicu na Koševu, jer u ponedjeljak počinju radovi na rekonstrukciji terena. Već u srijedu protiv Tuzla Cityja bordo tim će biti domaćin na zeničkom Bilinom polju.

Učitaj još novosti