05. 08. 2022 - 08:08
Velež i Željezničar otvaraju kolo u Gabeli, Osim prvi put vodi...
907
Shares
Velež i Željezničar otvaraju kolo u Gabeli, Osim prvi put vodi ekipu protiv voljenog kluba

PREMIJER LIGA BIH

Velež i Željezničar otvaraju kolo u Gabeli, Osim prvi put vodi ekipu protiv voljenog kluba

05. 08. 2022 - 08:08
0
Shares

Četvrto kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje današnjom utakmicom između Veleža i Željezničara.

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu "Rođeni", Velež svoje domaće utakmice do daljnjeg igra u Gabeli, a s obzirom da se igra u popodnevnim satima, nogometašima obje ekipe će smetati izuzetno velika vrućina.

Velež u ovom susretu traži prvu pobjedu u sezoni s obzirom da su u tri ovosezonska nastupa u svim takmičenjima upisali jedan remi i dva poraza, a susret će biti izuzetno zanimljiv jer će Amar Osim prvi put za protivnika imati Željezničar, klub u kojem je stekao igračku i trenersku afirmaciju.

"Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočarenja u Evropi, gdje smo svi očekivali više. Imamo sreću u nesreći što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući - stari rival čije su utakmice s Veležom uvijek uzbudljive i jako neizvjesne. Tu realno nije ni bitno ko je domaćin, a sreća je što igramo s takvim rivalom nakon Evrope jer ćemo morati dati sve od sebe i biti motivirani. Teren je neobičan. Domaćini smo nominalno, ali i to je simpatično. Malo nam fali igrača, ali dobro. Ovi što su tu su spremni i željni da pokažu da je Evropa bila dva loša dana, a ne jedan", rekao je Osim o meču protiv voljenog kluba.

I u taboru Željezničara su optimisti, a pobjedom bi saprali gorak okus iz prošle utakmice kada su u posljednjim sekundama susreta ispustili pobjedu nad Širokim Brijegom na Grbavici.

Susret Velež - Željezničar igra se danas u 17:30 sati na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli uz direktan TV prijenos na kanalu Moja TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Glavni sudija meča je Irfan Peljto iz Sarajeva, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Goran Dujak (Odžak).

4. kolo Premijer lige BiH:

petak:

Velež - Željezničar (17:30, Moja TV)

subota:

Borac - Igman (17:00, Arena Sport)

Sarajevo - Posušje (21:00, Moja TV)

nedjelja:

Tuzla City - Sloboda (17:00, Arena Sport)

Široki Brijeg - Leotar (21:00)

susret Sloga Meridian - Zrinjski je odgođen

Učitaj još novosti