05. 08. 2022 - 13:55
Sergej Jakirović: Protivnik će u revanšu vjerovatno napasti od...
907
Shares
Sergej Jakirović: Protivnik će u revanšu vjerovatno napasti od prve minute, ali nema straha

KONFERENCIJSKA LIGA

Sergej Jakirović: Protivnik će u revanšu vjerovatno napasti od prve minute, ali nema straha

05. 08. 2022 - 13:55
0
Shares

Fudbaleri Zrinjskog rezultatom 1:0 su savladali Tobol Kostanay u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige, a Zrinjski je od početka do kraja meča bio bolji protivnik i zasluženo je slavio.

Trener Sergej Jakirović bio je izuzetno zadovoljan trijumfom svog tima.

"Bila je ovo teška utakmica, prava evropska. Po intenzitetu, ritmu, situacijama, isključenjima... svega je bilo. Mislim da smo trebali već na poluvremenu voditi dva razlike, bez obzira na to što je i protivnik imao prečku, jer njegova šansa ipak nije bila iz izgrađene akcije, nego naše greške, gdje moramo bolje odigrati tu loptu u petercu. Krenuli smo dobro u drugo poluvrijeme, a onda nas je malo poremetio crveni karton Ćorluke i morali smo se presložiti. Ipak, nismo odustajali, tražili smo da budemo agresivni, da stalno izlazimo visoko. Taj gol Nike iz kornera kakav nismo dugo vidjeli nas je nagradio", kazao je Jakirović na početku.

Dodao je da je njegov tim dobro skautirao današnjeg gosta i da su znali da golman zna napraviti loše procjene.

"Uveli smo tri svježa igrača nakon crvenog kartona. Znali smo da će igrati 3-5-2, da to igraju u gostima, a primijetili smo u pripremi utakmice i da njihov golman zna ‘zazujati‘, dobro izlazi, ali nekad zna napraviti pogrešne procjene. Na kraju se to pokazalo presudnim. Tražili smo gol sa igračem manje, kad smo ostali 10 na 10 tražili smo drugi gol i žao mi je što Bilbija nije zabio gol nakon ovog ubačaja iz kornera", istakao je Jakirović.

Nekoliko njegovih igrača izostat će za revanš, a Jakirović smatra da njegov tim ipak ima dobre šanse u revanšu.

"Imamo Maglicu, imamo Tičinovića za ne daj Bože. Vidjet ćemo, pogledat ćemo ovu utakmicu, analizirati šta možemo bolje raditi. Protivnik će vjerovatno napasti od prve minute, ali nema straha, pokazali smo da možemo igrati dobro i na strani",  kazao je trener Zrinjskog.

Za kraj je objasnio da je Sheriff bio najteži protivnik Zrinjskog u Evropi ove sezone.

"Sheriff je bio daleko najtvrđi i najčvršći. Njihov broj 18 je dobio 82% duela u našem dvomeču. Ko misli da je Sheriff loš jer je promijenio ekipu, taj se grdno vara. Imala je i Tirana svojih brzih igrača, ali uspjeli smo anulirati to. U Evropi nema sporih igrača", poručio je trener mostarskog tima za kraj.

Učitaj još novosti