05. 08. 2022 - 13:35
Veznjak Veleža Emir Halilović: Trijumf nad Željom donio bi nam...
907
Shares
Veznjak Veleža Emir Halilović: Trijumf nad Željom donio bi nam mnogo više od bodova

MOSTARCI DOČEKUJU PLAVE

Veznjak Veleža Emir Halilović: Trijumf nad Željom donio bi nam mnogo više od bodova

05. 08. 2022 - 13:35
0
Shares

Fudbaleri Veleža su se nedavno oprostili od Evrope eliminacijom iz Konferencijske lige gdje je od njih u dvomeču bio bolji maltežanski Spartans.

Sada "Rođenima" slijedi povratak u realnost bh. Premijer lige gdje su do sad odigrali samo jednu utakmicu, remizirali 1:1 na gostovanju kod Posušja.

Ofanzivni vezni Veleža Emir Halilović, ovogodišnje pojačanje "Rođenih", u razgovoru za portal "Avaza" govorio je o svom novom klubu i dešavanjima, te sutrašnjem duelu Veleža i Željezničara koji će se odigrati u Gabeli jer se teren stadiona "Rođeni" renovira.

- Ekipa sigurno može mnogo više od ovog što je pokazala do sad, u prve tri utakmice ove sezone, u Evropi dvije i prvenstvu protiv Posušja. Sada nam preostaje da se pokušamo vratiti u vrh tabele Premijer lige, rekao nam je Halilović.

Što se tiče rane eliminacije Veleža iz Evrope, Emir smatra da je presudio prvi meč na Grbavici gdje je Spartans slavio s 0:1.

- Mislim da je tih 0:1 bilo pogubno za nas. Da smo zabili jednu od par sjajnih prilika na Grbavici, sve bi drugačije izgledalo u revanšu jer bi otišli bez velikog pritiska, međutim bilo je šta je bilo, nazad ne možemo, sad se okrećemo u potpunosti Premijer ligi, ističe Emir.

O sutrašnjem derbiju u Gabeli kaže:

- Ekipa će morati potrošiti i zadnji atom snage, ako želi da pobijedi. Pobjedom bi se, osim osvojenih bodova, mnogo toga okrenulo u našu korist i sve bi nekako izgledalo dosta bolje i pozitivnije, prije svega atmosfera u i oko kluba, rekao je Halilović.

Učitaj još novosti