04. 08. 2022 - 10:13
SUAREZ JE ZAISTA NEPOPRAVLJIV: Bilo mu je dovoljno samo...
907
Shares
SUAREZ JE ZAISTA NEPOPRAVLJIV: Bilo mu je dovoljno samo nekoliko minuta da pokaže pravo lice

URUGVAJ

SUAREZ JE ZAISTA NEPOPRAVLJIV: Bilo mu je dovoljno samo nekoliko minuta da pokaže pravo lice

04. 08. 2022 - 10:13
0
Shares

Luis Suarez iznenadio je sve ovog ljeta kada se kao slobodan igrač vratio u domovinu.

Doskorašnji špic Atletica doslovno je mogao birati klubove u Evropi (pogotovo one koji ne spadaju u samu kremu fudbala), ali se odlučio pojačati matični Nacional.

Ne moramo ni isticati kako je dočekan u staroj sredini, gdje je sve počelo. Vladala je neviđena euforija, a sam Urugvajac nije skrivao suze.

suarez

Tako je bivši napadač Barcelone nakon 16 godina igranja u Evropi vratio se u Južnu Ameriku, gdje namjerava i okončati veliku karijeru.

Popularni El Pistorelo je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača urugvajskog velikana i sigurno ga čeka uzbudljiv boravak u novom-starom klubu.

Da će biti tako pokazao je u prvom svom nastupu. Bilo je to u prvom meču četvrtrfinala Copa Sudamericane protiv brazilskog Atletica.

suarez2

Iskusni napadač je dobio 15-ak minuta za igru, a čim je sudija odsvirao kraj pokazao je svoje lošu stranu koja ga je pratila tokom čitave karijere.

Svima je poznato da je Suarez velika prznica što je potvrdio i ovaj put pošto je odmah ušao u raspravu sa sudijama i počeo je da traži svoju pravdu.

Na kraju i nije imao previše razloga za zadovoljstvo jer je Nacional izgubio 0:1 i pred njim je težak zadatak da se plasira u polufinale.

Suarez se opravdano smatra jednim od najboljih napadača svoje generacije što je potvrdio igrajući sjajno na Starom kontinentu.

Sve je počelo s transferom u Groningen, zatim je prešao u Ajax, a svjetsku slavu je doživio nastupajući za Liverpool i Barcelonu. Posljednji velikan mu je bio madridski Atletico.

S evropskim klubovima je osvojio 14 trofeja, a vrhunac mu je bio svakako osvojena Liga prvaka s Barcelonom 2015. godine.

Inače, odlični golgeter je najefikasniji strijelac u historiji urugvajske reprezentacije (68 golova), s kojom bi trebao učestvovati na svom četvrtom svjetskom prvenstvu.

Učitaj još novosti