05. 08. 2022 - 12:10
Piščević: U Posušju smo pokazali kako trebamo igrati da bi se...
907
Shares
Piščević: U Posušju smo pokazali kako trebamo igrati da bi se Borac vratio u vrh, gdje mu je i mjesto

PREMIJER LIGA BIH

Piščević: U Posušju smo pokazali kako trebamo igrati da bi se Borac vratio u vrh, gdje mu je i mjesto

05. 08. 2022 - 12:10
0
Shares

Nakon remija i poraza fudbaleri banjalučkog Borca proteklog vikenda savladali su Posušje i stigli do prvog prvenstvenog slavlja u novoj sezoni.

Veliki doprinos prvoj pobjedi Borca u Posušju poslije 13 godina dao je veznjak Nedeljko Piščević, koji je bio asistent na ovom meču.

Kod prvog kola Piščević je poslao pas nakon kojeg je domaći štoper Jovan Vladimir Pavlović poslao loptu u svoju mrežu, a da sve ne ostane na ovoj “indirektnoj asistenciji” pobrinuo se veznjak Borca dodavanjam za Melega koji je ovjerio pobjedu.

“U ovoj situaciji najmanje je bitno ko će asistirati ili postići gol, ali naravno, kao i svakom drugom igraču, drago mi je da se moj trud i trud cijele ekipe isplatio, a nagrada je stigla u vidu pobjede. Prvi gol je nesreća mladog domaćeg igrača, a kod drugog sam uputio centaršut gdje se Meleg odlično snašao i postigao pobjedonosni pogodak glavom iz blizine što nije njegovo svojstvo kao igrača”, prokomentarisao je Piščević za Sportski žurnal.

Veznjak Borca ističe da je najvažnije da je ekipa izašla iz krize.

“Sigurno da nam znači ova pobjeda, prije svega da se ekipa malo digne na psihološkom planu. Rasteretili smo se pritiska koji je bio uz nas svo ovo vrijeme. Što prije moramo da zaboravimo loš start sezone i da nam ova utakmica u Posušju bude pokazatelj kako treba da igramo da bi se Borac vratio tamo gdje mu je i mjesto, u vrh”, istakao je Piščević.

U naredna dva kola Borac će dočekati Igman, a onda slijedi gostovanje tuzlanskoj Slobodi.

“Iskreno, ja toliko ne poznajem bh. ligu jer sam novi igrač. Ali se po dosad viđenom može zaključiti da ovdje nema favorita, svako svakog može da pobijedi što se vidjelo u ova prva tri kola. Zbog toga moramo ostati fokusirani prvestveno na nas same i naš rad. Ukoliko nastavimo da dajemo maksimum i ponovimo igru iz Posušja možemo napraviti niz pozitivnih rezultata po kojima je Borac i prepoznatljiv. Neka ova igra sa Mokrog Doca buda naša formula u narednom periodu”, poručio je Piščević.

Učitaj još novosti