31. 07. 2022 - 13:20
Ancelotti o Barceloninom trošenju: Ništa me više ne čudi u...
907
Shares
Ancelotti o Barceloninom trošenju: Ništa me više ne čudi u nogometu

ŠPANIJA

Ancelotti o Barceloninom trošenju: Ništa me više ne čudi u nogometu

31. 07. 2022 - 13:20
0
Shares

Real Madrid je u prijateljskoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama pobijedio Juventus 2:0. Golove su zabili Karim Benzema i Marco Asensio. Nakon utakmice je trener Reala Carlo Ancelotti pričao o igri Reala, koji nije previše kupovao u ovom prijelaznom roku.

Ancelottija su novinari pitali je li mu bolja postavka s Valverdeom, Camavingom i Tchouamenijem u sredini ili bi se radije odlučio na trojac Modrić-Kroos-Casemiro.

"Sviđaju mi se obje opcije. Imamo rock'n'roll i klasiku. Casemira, Modrića i Kroosa zovem Bermudski trougao jer u njemu nestaje lopta. Ova momčad neće nikad izgubiti glad za trofejima dok ima njih trojicu", rekao je Ancelotti.

Govorio je trener Reala i o Karimu Benzemi, koji je Juventusu zabio gol iz penala, a loptu je u desetoj sekundi gurnuo u mrežu iz ofsajda.

"On je najbolji, radi apsolutno sve dobro i obrambenim igračima ga je jako teško čuvati", rekao je Ancelotti.

Zanimalo je novinare i šta trener Reala misli o Barceloni, koja je bila na rubu bankrota, no ovog je ljeta potrošila najviše na nogometnom tržištu.

"Ništa me više ne čudi u nogometu. Oni slažu vrhunsku momčad, ali ja se brinem samo za svoju. Poštujemo Barcelonu", zaključio je Realov trener. 

Učitaj još novosti