01. 08. 2022 - 23:45
Dončić dobio velike pohvale: "On je među dva najbolja igrača u...
907
Shares
Dončić dobio velike pohvale:

SJAJNI SLOVENAC

Dončić dobio velike pohvale: "On je među dva najbolja igrača u NBA ligi"

01. 08. 2022 - 23:45
0
Shares

Luka Dončić, osim što je lider Dalas Maveriksa, jedan je od najboljih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu - NBA. Dončić je u NBA preselio 2018. godine nakon što je sa Real Madridom pokorio Evropu.

Brzo je osvojio simpatije navijača Dalasa, a sjajnim igrama privukao je veliku pažnju. Vlasnik Maveriksa Mark Kjuban (Cuban) ima samo riječi hvale za fenomenalnog slovenskog košarkaša. On je u podkastu "Full send" rekao kako je Dončić trenutno najbolji igrač u NBA, te da ne postoji niko ko bi mogao s njim da se mjeri.

- Dončić je najbolji ili u top 2 igrača u ligi. Toliko je dobar, a ovog ljeta će i dodati neke stvari u svoj repertoar, vratit će se još bolji - poručio je Kjuban.

Inače, Dončić je ove sezone vodio Dalas do finala Zapadne konferencije gdje ih je sa 4:1 pobijedio, ispostavit će se, prvak Golden Stejt Voriors. Slovenac je u finalu Zapada prosječno ubacivao 28,4 poena, a bilježio je i 9,1 skok i 8,7 asistencija.

Podsjetimo, Dončić će igrati na Eurobasketu gdje će predvoditi Sloveniju koja je u grupi B zajedno sa Bosnom i Hercegovinom. U grupi su još i Njemačka, Francuska, Litvanija i Mađarska. 

Učitaj još novosti