31. 07. 2022 - 08:13
Đoković se sprema za US Open iako ne zna da li će igrati:...
907
Shares
Đoković se sprema za US Open iako ne zna da li će igrati:

SJAJNI TENISER IZ SRBIJE

Đoković se sprema za US Open iako ne zna da li će igrati: "Držite mi palčeve"

31. 07. 2022 - 08:13
0
Shares

Novak Đoković uspio je prije nekoliko sedmica osvojiti Wimbledon i pokazati da je i dalje u pravoj formi.

Đokoviću godina nije dobro počela jer mu je zabranjen nastup na Austrialian Openu nakon što je odbio da se vakciniše protiv koronavirusa.

Ipak, nakon toga nastupao je na Rolland Garrosu i uspio je da osvoji Wimbledon. Naredni je US Open, ali je nastup jednog od najboljih tenisera svih vremena još uvijek pod upitnikom.

I u Sjedinjenim Američkim Državama je na snazi zakon kao i u Australiji kada su u pitanju osobe koje nisu vakcinisane.

Đokoviću je trenutno zabranjen nastup na US Openu i može igrati samo ako se vakciniše što on sigurno neće uraditi. No, on vrijedno radi i priprema se ukoliko se nešto promijeni i i dobije dozvolu da zaigra u New Yorku.

Oglasio se danas na Twitteru i zahvalio se na porukama podrške koje je dobio jer je mnogo onih koji traže od čelnika US Opena da dozvole Đokoviću da nastupi na ovom Grand Slam turniru.

"Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom svijeta. Nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve!", poručio je Đoković.

Učitaj još novosti