30. 07. 2022 - 14:11
Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu. Predsjednik kluba:...
907
Shares
Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu. Predsjednik kluba: Nećemo se ispričati

Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu. Predsjednik kluba: Nećemo se ispričati

30. 07. 2022 - 14:11
0
Shares

Naviječi Fenerbahčea skandirali su "Vladimir Putin" u utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv ukrajinskog kluba Dinamo Kijeva. U 57. minuti Dinamo je poveo 1:0 golom Vitalija Bujalskog. On je gol slavio tako da je gledajući u navijače Fenerbahčea rukama pokazivao orla. To je inače simbol Bešiktaša, velikog rivala Fenera, piše Index.hr.

Isprovocirani Fenerovi navijači počeli su skandirati Putinovo ime. Skandal je to koji je obišao svijet, a oglasio se i Ali Koc, kontroverzni predsjednik Fenerbahčea. "Nećemo se ispričati Ukrajincima. Vrijeđa nas što očekuju ispriku od nas", rekao je predsjednik Fenerbahčea na konferenciji za medije.

Ponašanje navijača Fenerbahčea naišlo je na osudu na društvenim mrežama pa je i UEFA odlučila reagirati. "Etički i disciplinski inspektori obavit će disciplinsku istragu zbog nedoličnog ponašanja navijača Fenerbahčea", objavila je UEFA.

Iz Fenerbahčea su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako "neki" navijači nisu predstavljali klub ni njegovu poziciju ili stavove te da je njihov klub protiv rata u Ukrajini. Također, ni u tom se priopćenju nisu ispričali.

Učitaj još novosti