29. 07. 2022 - 22:19
EKSKLUZIVNA VIJEST GODINE! Sir Alex Ferguson se vratio u...
907
Shares
EKSKLUZIVNA VIJEST GODINE! Sir Alex Ferguson se vratio u Manchester United: Već je ostvario STRAŠAN POSAO, Cristiano ostaje?!

LEGENDARNI ŠKOT SE VRAĆA NA TEATAR SNOVA

EKSKLUZIVNA VIJEST GODINE! Sir Alex Ferguson se vratio u Manchester United: Već je ostvario STRAŠAN POSAO, Cristiano ostaje?!

29. 07. 2022 - 22:19
0
Shares

Engleski mediji donose ekskluzivnu vijest. Poslije devet godina sir Alex Ferguson se vraća u Manchester United, klub u kojem je postao jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa. Slavni Škot će imati sasvim novu, savjetodavnu ulogu na Old Traffordu.

Naime, izvršni predsjednik kluba Richard Arnold odlučio je okupiti svojevrsno vijeće stručnjaka koje bi s obzirom na svoje iskustvo pomoglo u kreiranju sportske politike kluba i usmjeravalo njegov razvoj. Zasad su, osim Fergusona, članovi tog odbora bivši direktor David Gill, ikonski kapiten Bryan Robson i trenutni direktor nogometa John Murtough.

U utorak je održan prvi sastanak spomenute petorke. Iako su Fergusom i Gill formalno ostali članovi uprave kluba u savjetodavnoj ulozi, ta uloga je bila simbolične naravi zbog značaja koje imaju za Crvene vragove.

U novoj ulozi njegove zadaće će biti aktivnije, navodi Daily Mail. Stručni savjet će se brinuti o odnosu kluba s navijačima i o imidžu, a pokušat će pomoći i savjetima koji se tiču kreiranja momčadi engleskog velikana.

Ferguson je već učestvovao u razgovorima sa Cristijanom Ronaldom, nakon što je Portugalac sa agentom došao u klub da objasni svima da je riješen da ode.

Čuveni stručnjak je 2008. godine ubijedio svog igrača da ostane u klubu još jednu sezonu, pa bi uključivanje Fergusona u upravni odbor moglo da se ispostavi kao pametan potez Arnolda.

Legendarni Škot bio je glavni trener Crvenih đavola od 6. novembra 1986. do 19. maja 2013. godine i u tom periodu osvojio 38 trofeja. ''Crvene đavole'' predvodio je na 1.500 utakmica u kojima je ostvario 895 pobeda, uz 338 remija i 267 poraza.

Učitaj još novosti