29. 07. 2022 - 23:35
Curry: Želim završiti karijeru u Golden Stateu, nikada nisam...
907
Shares
Curry: Želim završiti karijeru u Golden Stateu, nikada nisam razmišljao o odlasku

NBA

Curry: Želim završiti karijeru u Golden Stateu, nikada nisam razmišljao o odlasku

29. 07. 2022 - 23:35
0
Shares

Košarkaš Golden State Warriorsa Stephen Curry kaže da u ovom klubu želi završiti karijeru i da se nakon okončanja profesionalnog igranja ovog sporta vidi samo u ovom timu.

Curry je 2009. godine izabran kao deveti pick NBA drafta, a tokom karijere je četiri puta bio NBA šampion i dva puta MVP lige. Jednom je osvojio nagradu za MVP finala, a osam puta je bio izabran u All-Star tim i proglašen je četiri puta članom idealne petorke NBA lige.

U historiji Golden Statea, nijedan drugi igrač nije odigrao više utakmica od Curryja, nije postigao više poena i zabilježio više asistencija i ukradenih lopti, a uz to je postao i igrač koji je postigao najviše trojki u historiji najjače košarkaške lige svijeta.

U izjavi za medije, kaže kako nikada nije razmišljao o odlasku iz Golden Statea i da se u ovom klubu vidi i nakon okončanja karijere.

"Iskreno, nikada ne bih želio napustiti Golden State i želim da ovo bude moj jedini dom. Tu bih želio biti i kada mi završi igračka karijera... Uvijek ću zvati ovaj rad svojim domom", rekao je Curry za televiziju NBC Sports.

Curry je u finalnoj seriji play-offa protiv Bostona prosječno bilježio 30,6 poena, 5,8 skokova i 4,6 asistencija uz pet pogođenih trojki u prosjeku.

Franšiza iz Kalifornije je prvu titulu prvaka osvojila 1947. godine, a još su prvaci bili 1956., 1975., 2015., 2017., 2018. i 2022. godine.

Učitaj još novosti