29. 07. 2022 - 15:46
Finac izbačen iz reprezentacije jer nije napustio Rusiju:...
907
Shares
Finac izbačen iz reprezentacije jer nije napustio Rusiju: Tražili su da me strpaju u zatvor

Finac izbačen iz reprezentacije jer nije napustio Rusiju: Tražili su da me strpaju u zatvor

29. 07. 2022 - 15:46
0
Shares

Najbolji finski odbojkaš Lauri Kerminen izbačen je iz reprezentacije jer nije želio napustiti redove moskovskog Dynama.

Kerminen je već dvije godine u Dynamu, te je burno proslavio osvajanje naslova prvaka Rusije što je izazvalo buru reakcija u Finskoj koja je oštar protivnik ruske agresije na Ukrajinu.

"Da, bilo je dosta kritičkih poruka. Naprimjer, neki su tražili da me strpaju u zatvor", rekao je odbojkaš Dynama za finski "Yle", te je objasnio zašto nije napustio Rusiju:

"Htio sam odmah da napustim tim. Prvo sam kontaktirao menadžera i razgovarali smo o svemu. Onda sam otišao kod predsjednika i generalnog direktora da tražim raskid ugovora. Sutradan sam dobio informaciju da mogu da odem, ali da to košta. Iznos je bio impresivan, bio je to potpuni šok za mene. Pošto je iznos bio toliko ogroman, morao sam da ostanem u Rusiji iz finansijskih razloga", objasnio je.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Finske Lauri Ina kazao je da nije bilo izbora i da je Kerminen nakon toga morao biti izbačen iz reprezentacije.

"Selektor Joel Banks nas je pitao o stavu Saveza. Reprezentacija je morala da ima fokus na bitne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i donijeli smo odluku. Sada ekipa ne mora da previše brine o ovakvim stvarima. O ovom problemu smo raspravljali sa Laurijem. On je vrhunski igrač, ali trenutno nije bilo drugačije opcije", rekao je Ina.

 

Klix

Učitaj još novosti