27. 07. 2022 - 19:09
ŽIVOTNA DRAMA FUDBALERA KOME JE OTKRIVEN RAK TESTISA:...
907
Shares
ŽIVOTNA DRAMA FUDBALERA KOME JE OTKRIVEN RAK TESTISA: Operacija uspješno završena, ali UPITNO hoće li više ikad igrati profesionalno

ALER U CENTRU PAŽNJE

ŽIVOTNA DRAMA FUDBALERA KOME JE OTKRIVEN RAK TESTISA: Operacija uspješno završena, ali UPITNO hoće li više ikad igrati profesionalno

27. 07. 2022 - 19:09
0
Shares

Fudbaler Borusije Dortmund Sebastijan Aler uspješno je operisan nakon što mu je dijagnostikovan tumor testisa i biće odsutan sa terena nekoliko mjeseci, rekao je sportski direktor kluba Sebastijan Kel.

Reprezentativac Obale Slonovače je u Borusiju Dortmund došao iz Ajaksa 6. jula za 31 milion eura, ali je morao da napusti pripreme 12 dana kasnije zbog lečenja tumora, koji je otkriven poslije ljekarskih pregleda.

Kel je rekao da je Alerova operacija bila uspješna, ali je dodao da naredni koraci u liječenju još uvijek nisu potpuno jasni.

- O daljim pravcima liječenja se još diskutuje, postoje različita mišljenja. Sebastijan će sigurno biti van terena nekoliko mjeseci, a čim budemo mogli da budemo konkretniji saopštićemo - dodao je Kel, mada ljekari imaju podijeljena mišljenja i pitaju se da li će uopšte biti bezbjedno da ponovo krene da juri "šarenu" loptu.

3115337-profimedia0708437857-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Na pitanje da li će Dortmund potpisati nove ugovore kako bi pokrio Alerovo odsustvo, Kel je rekao da je klub "spreman na različite scenarije".

Aler (28), igra na poziciji napadača i u Dortmund je došao kao zamjena za Norvežanina Erlinga Holanda, koji je pojačao Mančester siti.

Prošle sezone je za Ajaks postigao 34 gola, uključujući i 11 golova u Ligi šampiona na osam utakmica.

Borusija Dortmund će sezonu početi u petak, kada će u okviru prve runda Kupa Njemačke gostovati Minhenu 1860.

Učitaj još novosti