27. 07. 2022 - 16:32
Kesa puna novca i jasna poruka kontroverznog šefa: "Je**te se...
907
Shares
Kesa puna novca i jasna poruka kontroverznog šefa:

Dana White sasvim jasan

Kesa puna novca i jasna poruka kontroverznog šefa: "Je**te se svi, trošim svoj novac kako ja hoću"

27. 07. 2022 - 16:32
0
Shares

Predsjednik UFC-a Dana White našao se nedavno u centru pažnje nakon što je You Tube zvijezdi i članu Nelk Boysa Kyleu Forgeardu poklonio 250.000 dolara za rođendan.

White je upakovao novac u kesu koja se nalazila u kutiji. Forgeard je ostao zatečen kada je vidio ogromnu količinu novca, a White je zbog svega dobio žestok kritike javnosti.

Borci i MMA fanovi kritikovali su kontroverznog UFC šefa zbog činjenice da borce plaća mizerno, a da jednom YouTuberu daju toliko novca za rođendan.

White je odlučio odgovoriti na prozivke. Poručio je svima da se je*u i da gledaju svoja posla.

"Da razjasnim. Kao prvo, svi ti ljudi na internetu nek se je*u. Trošim svoj novac kako ja je*eno hoću. Gledajte svoja je*ena posla", poručio je White i dodao je:

"Pod dva. Kada vidite šta su sve ti momci dosad napravili i nikad ništa nisu tražili od mene. Ti momci su sjajni ljudi, ne mogu biti bolji. Kyle je toliko toga napravio za mene i tih 250.000 dolara koje sam mu dao za rođendan ne mogu pokriti šta je taj momak napravio za mene. Ne brijite tuđi novac, gledajte svoje je*ena posla", poručio je White.

White je često izložen kritikama zbog slabog plaćanja boraca. Neki od njih od borbi doslovno zarade nekoliko stotina dolara kada im se oduzmu svi troškovi, no to velikog šefa ne zanima previše.

On je od UFC-a stvorio svjetsku priču koja je san svim borcima i većina njih se ne buni zbog honorara koje dobijaju.

Učitaj još novosti