27. 07. 2022 - 15:33
Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na...
907
Shares
Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na neočekivanu prodaju

Lewandowski i Raphinha ne mogu na teren, klub prisiljen na neočekivanu prodaju

27. 07. 2022 - 15:33
0
Shares

Barcelona je ovog ljeta dovela velika pojačanja u svoje redove.

Među fudbalerima koji su stigli na Camp Nou su Robert Lewandowski i Raphinha, koji međutim još uvijek nisu registrovani članovi kluba.

La Liga ne dozvoljana registraciju ovih igrača dok se ne napravi prostora u finansijskom dijelu kluba. Zbog toga je Barcelona prinuđena i da prodaje igrače, a ekipa s Camp Noua silno želi da se riješi Frenkieja de Jonga.

Međutim, Nizozemac ne želi ići iz kluba i pravi ozbiljan problem. Ako se u narednom periodu katalonski klub ne riješi njegovih usluga ili ako Nizozemac ne prihvati drastično smanjenje plate, Lewandowski i Raphinha neće moći da se registriju kao igrači Barcelone.


Čelnici La Lige nemaju mogućnost da popuste Barceloni. Klub jednostavno mora da se riješi određenih ugovora i da napravi transfere kako bi poslovali u skladu s propisima.

Kako Frenkie de Jong ne želi otići Barcelona navodno ozbiljno razmišlja da proda sjajnog golmana Marca-Andrea ter Stegena. Novac jednostavno moraju nabaviti za registraciju novih fudbalera i prodaja je neizbježna.


De Jong je Barcelonu doveo u poprilično neugodan položaj. Joan Laporta i njegovi ljudi čine sve kako bi ga nagovorili da prihvati ponudu Manchester Uniteda ili Chelseaja, ali njemu se ne ide u Englesku.

Hoće li zbog njega Katalonci ostati bez čudesnog golmana vidjet ćemo u narednom periodu, ali trenutno ova situacije ne izgleda baš dobro po Barcu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti