24. 07. 2022 - 18:05
NEMA LIJEVU RUKU, A ZAKUCAVA KAO ZVIJER! O ovom čudesnom momku...
907
Shares
NEMA LIJEVU RUKU, A ZAKUCAVA KAO ZVIJER! O ovom čudesnom momku će pisati knjige i snimati filmove: Uništava rivale i sprema se za NBA!

ENMANUEL HANSEL

NEMA LIJEVU RUKU, A ZAKUCAVA KAO ZVIJER! O ovom čudesnom momku će pisati knjige i snimati filmove: Uništava rivale i sprema se za NBA!

24. 07. 2022 - 18:05
0
Shares

Enmanuel Hansel (18) je momak koji je svojim primjerom drugima može da posluži kao inspiracija i podsjetnik da nikada ne treba odustajati od svojih snova koliko god se oni u nekom momentu činili nedostižnim.

Enmanuel je dokaz da kada se talenat i naporan rad udruže, prepreke ne postoje. Iako nema lijevu ruku, Hansel je potpuno ravnopravan s rivalima. Tačnije, nije ravnopravan, on je bolji od njih! Brutalno zakucava, deli asistencije, ubacuje trojke, lupa blokade - i to samo sa jednom rukom!

3111631-profimedia0649648799-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Hansel se rodio u siromašnoj četvrti Santa Dominga, a zadesila ga je velika nesreća kada je imao samo šest godina. Dok se igrao na njega pao betonski blok. Ruka mu je dva sata bila ispod betona i nije joj bilo spasa, ljekari su morali da je amputiraju.

Njegov svijet se tada srušio, njegov san da prati put svog heroja Lebrona Džejmsa izgledao je nemoguće. Umjesto da igra košarku sa svojim prijateljima, morao je ponovo da uči osnovne stvari. Bio je potpuno slomljen.

"Nisam htio ništa da radim. Nisam mogao da zavežem pertle, nisam mogao da popijem čašu vode", prisjećao se godinama kasnije Hansel.

3111627-profimedia0649648762-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Poslije nekog vremena odlučio je da se vrati košarci, što se nije dopalo njegovim roditeljima. Njegov otac bio je košarkaš, ali se u početku nije usuđivao da sinu dozvoli da igra omiljeni sport.

"Plašio sam se da će doživjeti ogromno razočarenje. Ali u jednom trenutku jednostavno nije bilo svrhe da ga sprječavam. On je tako posvećen ostvarivanju cilja", otkrio je jednom prilikom njegov otac.

Hansel je 2021. dobio stipendiju za igranje u Sjedinjenim Američkim Državama na "Life Christian" akademiji na Floridi. U njegovoj prvoj sezoni ekipa je osvojila titulu državnog prvaka, a Enmanuel je prosječno bilježio 26 poena po meču.

3111629-profimedia0649648819-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Njegov san je da jednog dana zaigra u NBA ligi i nema namjeru da odustane. Nedavno je postao član Nortvestern Stejt Univerziteta. Imao je i ponude iz Memfisa i Tenesi Stejta, ali je odabrao popularne "demone".

Ovaj hrabri momak oduševio je ljubitelje košarke širom svijeta svojim spektakularnim nastupom u popularnoj Dru ligi, gdje je zasjenio i mnogobrojne NBA zvijezde.

Učitaj još novosti