24. 07. 2022 - 15:53
Legendarni košarkaš se kaje što nije ranije završio karijeru:...
907
Shares
Legendarni košarkaš se kaje što nije ranije završio karijeru: Jedva se krećem, imam ogromne bolove...

DIRK NOWITZKI

Legendarni košarkaš se kaje što nije ranije završio karijeru: Jedva se krećem, imam ogromne bolove...

24. 07. 2022 - 15:53
0
Shares

Čuveni košarkaš je u dresu Dallas Mavericksa proveo 21 sezonu i penzionisao se tek prije 3 godine, iako se špekulisalo da će to mnogo ranije uraditi. 

To je razmatrao i sam Nowitzki, no ljubav prema košarci bila je jača, pa je Nijemac igrao sve do 42. godine života kada je odlučio da je vrijeme za kraj. 

Slavni košarkaš sada skupo plaća tu odluku te priznaje da osjeća velike bolove koji ga spriječavaju da se bavi određenim aktivnostima.

"Stalno razmišljam o tome i mislim da nisam trebao produžiti karijeru i igrati posljednje dvije sezone. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali ekipi nije išlo baš najbolje, ja sam se teško kretao i sad znam da sam donio pogrešnu odluku", ističe Nowitzki. 

Nowitzki kaže da ne može igrati ni fudbal ni tenis, iako to jako voli.

"Da sam se penzionisao dvije godine ranije, siguran sam da bih se sada bolje kretao. Mogao bih igrati i fudbal sa svojom djecom, a sada to nisam u mogućnosti. Zbog teškog kretanja ne mogu igrati ni tenis, iako pokušavam dva puta sedmično. Uglavnom igram parove, udarim poneki forhend sa osnovne linije i to je to", rekao je Nowitzki koji je sa Dallasom 2011. godine postao prvak NBA lige.

Učitaj još novosti