23. 07. 2022 - 18:04
Nema para da košarkaši idu na Eurobasket, ne pomaže ni Nurkić
907
Shares
 Nema para da košarkaši idu na Eurobasket, ne pomaže ni Nurkić

Nema para da košarkaši idu na Eurobasket, ne pomaže ni Nurkić

23. 07. 2022 - 18:04
0
Shares

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine saopštio je danas da su nastupi reprezentativnih selekcija na velikim takmičenjima, uključujući i mušku A selekciju, upitni zbog manjka finansijskih sredstava.

„Situacija je, da budemo potpuno otvoreni i direktni, upravo takva da su predstojeći nastupi na EP i SP naših reprezentacija pod velikim upitnikom. Izlaz trenutno ne postoji, stoga nije daleko trenutak kada ćemo biti primorani da otkažemo učešća na pomenutim takmičenjima“, navodi se, između ostalog, u saopštenju KS BiH.

Navode da su "kucali na vrata mnogih institucija i tražili podršku, ali da su ih ignorisali".

"Kao da se ne radi o reprezentacijama naše zemlje, jer kako drugačije objasniti činjenicu da ima para za pojedine klubove, a da nema za nacionalne selekcije? Posebno za košarkašku koja je toliko puta obradovala naš narod. Zato ćemo biti direktni i otvoreni. Nastupi na predstojećim evropskim i svjetskim takmičenjima reprezentacija su pod upitnikom.".

Muška A reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se u B grupi Eurobasketa i trebalo bi da se takmiči u Kelnu sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

BiH je za predostojeći šampionat okpila respektabilan tim koji bi trebalo da predvode velike zvijezde Jusufa Nurkića i Džanana Muse.

Učitaj još novosti