22. 07. 2022 - 12:50
STIŽE IGRAČ KOJI ĆE SRUŠITI I ĐOKOVIĆA I FEDERERA I NADALA:...
907
Shares
STIŽE IGRAČ KOJI ĆE SRUŠITI I ĐOKOVIĆA I FEDERERA I NADALA:

CARLOS ALCARAZ

STIŽE IGRAČ KOJI ĆE SRUŠITI I ĐOKOVIĆA I FEDERERA I NADALA: "Postat će najuspješniji teniser ikada!"

22. 07. 2022 - 12:50
0
Shares

Rick Macci, poznati trener iz ranih dana Venus i Serene Williams iznosi hrabru prognozu: "

Carlos Alcaraz bit će najuspješniji teniser ikada".

Španac Carlos Alcaraz Garfia nova je zvijezda svjetskog tenisa, po mnogima jedini legitimni nasljednik moćnog trojca Federer - Đoković - Nadal, a poznati američki trener Rick Macci, koji je stvarao dinastiju sestara Williams, Venus i Serene, ide i korak dalje.

Macci je uvjeren da će 19-godišnjak iz Murcije, trenutno šesti teniser svijeta, jednog dana biti - najveći ikada.

"Alcaraz je igrač generacije i svi će to ubrzo shvatiti. Po mom mišljenju, on je Agassi, Đoković, Federer i Nadal, sve u jednom. Znam da ovo zvuči možda i blesavo, ali izbjegne li teže ozljede, Alcaraz će postati najuspješniji igrač svih vremena", smatra Rick Macci, a američki stručnjak svoju prognozu temelji na tome da je od najranijih dana pratio karijere mnogih velikih Grand Slam pobjednika, a uz njihovog oca Richarda bio je ključan u teniskom odgoju legendarnih sestara Williams.

"Od ranih dana vidio sam vrline Samprasa, Federera i Nadala, ali Alcaraz za svoje godine ima najkompletniju igru od svih njih. Jednostavno je rođen da ostvari najveće stvari u tenisu", uvjeren je Rick Macci.

Alcaraz je ATP profesionalac od februara 2020. godine, ima pet osvojenih turnira, a ove godine pobjednik je Miamija i Madrida, turnira iz serije Masters 1000.

Učitaj još novosti