21. 07. 2022 - 09:00
Stigla konačna odluka o nastupu Novaka Đokovića na US Openu!
907
Shares
Stigla konačna odluka o nastupu Novaka Đokovića na US Openu!

IZGLEDA NIŠTA OD NASTUPA U NEW YORKU

Stigla konačna odluka o nastupu Novaka Đokovića na US Openu!

21. 07. 2022 - 09:00
0
Shares

Sada je gotovo sigurno da Novak Đoković neće igrati na US Openu.

Đoković je nedavno slavio na Wimbledonu i tako stigao do 21. Grand Slam titule, ali priliku za novi naslov na US Openu neće dobiti zbog svog stava o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Srbijanski teniser uporno odbija da se vakciniše, zbog čega je imao velike probleme, pa je propustio i Australian Open početkom godine, a sada je jasno da ga neće biti ni na Grand Slamu u SAD-u.

"Nadam se dobrim vijestima iz SAD-a", rekao je Novak Đoković kratko nakon uspjeha u Wimbledonu. Srbin je mislio na najavu povoljnih kovid propisa koji bi mu omogućili nastup na US Openu krajem avgusta.

Ipak, nije dočekao dobre vijesti. Iako je prijavljen za turnir na terenima u New Yorku, neće početi takmičenje, pošto je organizator US Opena najavio da će poštovati propise vezane za koronavirus u SAD-u.

Oni od stranaca koji žele ući u zemlju zahtijevaju potpuno cijepljenje i po svemu sudeći Novaku će biti zabranjen ulazak.

"US Open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana", potvrđeno je iz US Opena.

To će biti veliki udarac za Novaka koji je imao priliku da na US Openu stigne Rafaela Nadala po broju osvojenih Grand Slam titula. Đoković bi svakako bio jedan od favorita za osvajanje naslova jer je u prošlosti tri puta bio prvak US Opena - 2011., 2015. i 2018. godine. Prije godinu dana je u finalu izgubio od Rusa Daniila Medvedeva sa 4:6, 4:6, 4:6.

Učitaj još novosti