20. 07. 2022 - 16:15
Selektor Lojo poslao pozive za SP: Priključili smo ekipi...
907
Shares
Selektor Lojo poslao pozive za SP: Priključili smo ekipi nekoliko mlađih igračica

ZMAJICE PONOVO U FOKUSU

Selektor Lojo poslao pozive za SP: Priključili smo ekipi nekoliko mlađih igračica

20. 07. 2022 - 16:15
0
Shares

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igračicama na koje računa tokom priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Na spisku se nalaze sljedeće košarkašice: Milica Deura, Džinkel Džons (Jonquel Jones), Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Knežević (djevojačko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

- Riječ je uglavnom o poznatim imenima, sastavu koji je ostvario historijski rezultat na Eurobasketu i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. Priključili smo toj ekipi nekoliko mlađih igračica, koje predstavljaju budućnost reprezentacije i koje se kroz pripreme imaju priliku nametnuti. Marica Gajić ovog puta neće biti sa nama, jer očekuje prinovu. Što se tiče Džonkel Džones, ona će se naknadno priključiti reprezentaciji, kada završi s obavezama prema svom klubu u WNBA ligi”, kaže selektor Lojo za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Okupljanje "Zmajica" i početak priprema zakazan je za 5. avgust.

Podsjetimo, SP se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Učitaj još novosti