19. 07. 2022 - 08:49
Higuain otvoreno komentarisao transfer: Lewandowski će biti...
907
Shares
Higuain otvoreno komentarisao transfer: Lewandowski će biti zadovoljan onim šta je čup

Higuain otvoreno komentarisao transfer: Lewandowski će biti zadovoljan onim šta je čup

19. 07. 2022 - 08:49
0
Shares

Gonzalo Higuain, aktualni napadač Inter Miamija i nekadašnji golgeter Real Madrida, Napolija, Juventusa..., iznenadio se kad je čuo da je Barcelona transfer Roberta Lewandowskog iz Bayerna platila 50 miliona eura. U razgovoru za Catalunya Radio ostao je iznenađen iznosom koji je španski velikan izdvojio za uskoro 34-godišnjeg napadača, a onda i ublažio prvobitnu reakciju divljenjem spram onog što Lewandowski radi na terenu.

"Lewandowski... Ispričavam se na neznanju, kolika je bila odšteta? 50 miliona eura? Uf...", rekao je Higuain, a onda se prisjetio učinka poljskog napadača kojeg je nazvao jednim od najboljih u posljednjih deset godina. Samo u prošloj sezoni zabio je 50 golova u 46 odigranih utakmica za Bayern.

Kad je Higuain 2007. dolazio u Real Madrid, španski klub je njegovo dovođenje River Plateu platio 12 miliona eura. Odigrao je 264 utakmice za taj klub uz učinak od 121 gola i 56 asistencija te s njim bio trostruki prvak Španije.

"U ovom trenutku je 50 miliona eura u nogometu sitnica. Nekoć je to zvučalo nemoguće, a danas i dob nogometaša malo znači. Benzema je prošle sezone u Ligi prvaka zabio 15 golova. Barca je napravila sjajan posao, Lewandowski je životinja."

Učitaj još novosti