18. 07. 2022 - 13:17
Levandovski se priključio Barsi u Majamiju: Konačno sam ovdje...
907
Shares
Levandovski se priključio Barsi u Majamiju: Konačno sam ovdje i sretan sam zbog toga, spreman sam za nove izazove

SJAJNI POLJAK ISPUNIO VELIKU ŽELJU

Levandovski se priključio Barsi u Majamiju: Konačno sam ovdje i sretan sam zbog toga, spreman sam za nove izazove

18. 07. 2022 - 13:17
0
Shares

Poljak Robert Levandovski (Lewandovski - 34) se u Majamiju priključio novim saigračima i danas će biti promovisan kao novo pojačanje Barcelone. Prijetila je finansijska rupa da proguta slavno ime, ali najveći klubovi nisu slučajno to što jesu. Oni su veliki i zato što su šarmantni, zato što ih svako želi, zato što mame i kada se dave. I zato što ne odustaju. 

Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Juan) vjerovatno još nije sasvim siguran ni kako će da sklopi budžet za plate do kraja sezone, a ipak je uspio da plati – možda i pretplati, jednog od najboljih napadača današnjice Levandovskog.

O tome vrijedi li Leva sa svoje 34 godine baš 50.00.000 eura koliko je Barsa navodno platila Bajernu – ugledni "El Pais" tvrdi čak i mnogo više (čak 80.000.000), tek će se polemisati, ali nema sumnje da je šef struke Ćavi dobio golgetera kakvog trenutno ima možda još samo Real Madrid. 

Poljak se na pripremama ekipe u Majamiju pojavio spreman za ljekarske preglede, prvi trening i promociju već koliko danas u 19 sati po srednjoevropskom vremenu. Uvjeren je da će nastaviti da trese mreže i osvaja titule, s tim da su mu one u Bajernu bile zagarantovane. U Barceloni nisu. Ali, Levandovski garantuje golove. 

Španski "Sport" podsjeća da ih je do sada dao 509, pa čak sabira i tvrdi da Ćavi sada ima 1.133 gola na raspolaganju. Toliko su ih dali posljednja Laportina pojačanja (Levandovski, Pjer Emerik Obamejan, Feran Tores, Rafinja), uz podršku Memfisa Depaja, najboljeg strijelca iz prošle sezone, Usmana Dembelea, koji je produžio ugovor uprkos inicijalnoj želji da ide, te oporavljenog Ansua Fatija.

Skoro pola od toga djelo su Levandovskog, koji je samo u prošloj sezoni postigao 50 komada za Bajern. Godinu prije toga i rekordnih 69, od čega 41 u Bundesligi čime je oborio rekord Gerda Milera. Sve skupa u Bajernu 344 pogodaka. Ne mogu baš da se ljute na njega što je otišao. Poređenja radi, Pjer Emerik Obamejan – samo je godinu mlađi, trenutno je na koti 299. Niko osim njih nije ni blizu granice od 200 komada.

Razumljivo je dakle otkud tolika euforija na stadionu Kamp Nou. Golovi su falili do sada. Golovi su došli sa Levom.

- Konačno sam ovdje i sretan sam zbog toga. Bili su ovo dugi dani, ali spreman sam za nove izazove u karijere. Volim da pobjeđujem, volim da osvajam i nadam se da će tako biti i ove sezone, bile su prve impresije Levandovskog nakon slijetanja na Floridu.

Sa Ćavijem se čuo još i ranije…

- Odmah sam shvatio da mi njegove ideje odgovaraju. Bila je ovo laka odluka - zaključio je Leva.

Učitaj još novosti