17. 07. 2022 - 15:59
Rukometna reprezentacija BiH dobija veliko pojačanje: Na...
907
Shares
Rukometna reprezentacija BiH dobija veliko pojačanje: Na raspolaganju sam!

MARKO PANIĆ

Rukometna reprezentacija BiH dobija veliko pojačanje: Na raspolaganju sam!

17. 07. 2022 - 15:59
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rukometna reprezentacija BiH prolazi kroz veoma turbulentan period. Nakon odlaska dotadašnjeg selektora Ivice Obrvana, Zmajevima je u predbaražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke komandovao Toni Čolina, a dok je na klupi bio njegov prethodnik, Marko Panić je ‘‘odjavio‘‘ nastupe za državni tim, od kojeg su se nakon ispadanja od Grčka oprostili nosioci igre bh. tima u proteklim godinama Vladimir Vranješ i Ivan Karačić.

Državnu selekciju je, inače, Obrvan podmladio, međutim Panić smatra da je takav način osvježavanja selekcije predstavljao promašaj.

- Na raspolaganju sam, moje mišljenje se ne mijenja po pitanju podmlađivanja jer momci koji dolaze još nisu dorasli onima koji su otišli. To je bio veliki promašaj i zbog toga će reprezentacija trpjeti nekoliko godina. Ipak, tu je desetak momaka koji su bili uz te starije nekoliko godina i opet možemo složiti jednu dobru postavu da se možemo boriti za plasman na velika takmičenja, rekao je Panić za Dnevni avaz.

Od oktobra, bh. reprezentaciju čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

BiH se nalazi u balkanskoj kvalifikacionoj grupi, zajedno sa Slovenijom, Crnom Gorom i Kosovom, a iz osam grupa plasman na prvenstvo Evrope izboriće prvoplasirana i drugoplasirana, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

- Slovenci su favoriti sigurno, Crna Gora je pokazala na EP zavidnu formu, ali smo onda vidjeli da su i oni izgubili od Grčke. Mislim da možemo izvući pozitivan rezultat kao trećeplasirani, a možda možemo pucati i na drugo mjesto. Mislim da imamo dobre šanse, poručio je prvotimac Montpelliera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti