15. 07. 2022 - 12:20
Bilbija: Dosta ekipa u Premijer ligi BiH se pojačalo, bit će...
907
Shares
Bilbija: Dosta ekipa u Premijer ligi BiH se pojačalo, bit će teško ponoviti prošlu sezonu

SJAJNI IGRAČ ZRINJSKOG

Bilbija: Dosta ekipa u Premijer ligi BiH se pojačalo, bit će teško ponoviti prošlu sezonu

15. 07. 2022 - 12:20
0
Shares

Fudbaleri prvaka BiH, Zrinjskog, poraženi su preksinoć u revanšu prvog pretkola Lige prvaka na gostovanju kod ekipe Sheriffa rezultatom 1:0.

Moldavski predstavnik, koji je u Mostaru uspio sačuvati mrežu (0:0), slavio je minimalnim rezultatom, a odlučio je autogol Igora Savića iz 22. minute.

Ispromašivali su se igrači Zrinjskog na ovoj utakmici, među njima i najbolji fudbaler Plemića i reprezentativac naše zemlje, Nemanja Bilbija, koji jednostavno nije imao svoju večer.

U razgovoru za portal Avaza, Bilbija i sam ističe kako je svjestan da su neke lopte po svakoj logici trebale završiti iza leđa golmana Sheriffa, ali…

“Tačno je da neke šanse koje obično završe pogotkom, ovog puta nisu tako završile. Isto tako, kao tim smo morali još korak više napraviti da bi izbacili jako dobru ekipu Šerifa, ali nismo… Danas je novi dan i novi trening. Utorak će brzo doći i gostovanje u Albaniji”, kaže Bilbija.

Za ostanak u Evropi borit će se u dvomeču protiv albanskog prvaka Tirane koja u prvom pretkolu Lige prvaka nije mogla preko Dudelangea.

“Igramo ponovo protiv prvaka svoje države, Tirane. Mogu reći da je to jedan dobar klub i nezgodan protivnik. Mi moramo odigrati jako dobro da bi produžili svoj put u Evropi“, smatra golgeter Mostaraca.

Uskoro starta nova sezona Premijer lige BiH, a Zrinjski ulazi u nju kao prvak s ciljem odbrane titule. Bilbija smatra da to neće nimalo lako.

“Ima dosta ekipa koji su se pojačale, svaka ima svoj cilj za ovu sezonu. Teško će biti ponoviti prošlu sezonu, međutim, imamo pravo da se nadamo da možemo biti u vrhu i ove godine, uz dobar i pošten rad”, zaključio je Nemanja Bilbija.

Učitaj još novosti