10. 07. 2022 - 08:09
Igra sudbine: Procurila Jokićeva fotografija iz djetinjstva u...
907
Shares
Igra sudbine: Procurila Jokićeva fotografija iz djetinjstva u majici Denver Nuggetsa

Igra sudbine: Procurila Jokićeva fotografija iz djetinjstva u majici Denver Nuggetsa

10. 07. 2022 - 08:09
0
Shares

Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige potpisao je jučer najveći ugovor u historiji NBA lige, petogodišnji supermaks vrijedan 264-270 miliona dolara.

Jokića je Denver draftovao 2014. godine u drugom kolu kao 41. pika. U redove Nuggetsa stigao je u sezoni 2015/16, a prije toga je igrao za Megu.

Danas se pojavila fotografija Jokića iz djetinjstva koja sa sobom nosi zanimljivu priču koju je podijelio Jokićev menadžer Miško Ražnatović.
"Ovo je Nikola Jokić, dvostruki NBA MVP, sa oko pet godina u rodnom Somboru, Srbija. Te 2000. kada je fotografija nastala, on je na sebi imao duksericu Nuggetsa, ne zato što je volio košarku, ili je uopće znao za Nuggetse, već zato što ju je dobio na poklon", napisao je Ražnatović.

Kako je dodao Ražnatović, šanse da klinac iz malog srpskog grada ima duksericu ne tako poznatog američkog tima u to vrijeme bile su minimalne (osim ako ne govorimo o poznatom klubu poput Bulsa ili Lakersa).

"Šansa da neko uopće ne zna nešto o Denveru u malom srpskom gradu su bile ravne nuli. Ali, šansa da to isto dijete odraste, igra košarku i postigne toliko u karijeri, osvoji dvije MVP titule i potpiše historijski ugovor sa istim klubom čiju je duksericu nosio sa pet godina, još su manje", dodao je on.

Sliku pogledajte OVDJE.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti