07. 07. 2022 - 08:12
Vaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne...
907
Shares
Vaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne bi trebao dugo čekati na novi angažman

SJAJNI BH. STRUČNJAK

Vaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne bi trebao dugo čekati na novi angažman

07. 07. 2022 - 08:12
0
Shares

Iako je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se na udaru velikih kritika javnosti i medija u Maroku. 

Navijači su zamjerili Halilhodžiću što je "zaratio" s prvom zvijezdom tima Hakimom Zijehom (Ziyech), kojeg je izbacio iz reprezentacije zbog nediscipline i igrač Čelzija neće putovati u Katar.

Skoro svakodnevno dolaze nove špekulacije iz Maroka, jedan dan se piše o otkazu popularnom Vahi, a drugi o njegovom ostanku. I tako u krug. Međutim, sada je došla nova vijest o Halilhodžiću.

Naime, u slučaju i da dobije otkaz u Maroku neće dugo biti bez angažmana. Navodno je za njega zainteresovan Egipat koji traži novog selektora, a o legendarnom bh. stručnjaku predsjednik egipatskog Fudbalskog saveza Amer Husein (Hussein) imao je samo riječi hvale.

- Bit će jako teško odabrati novog selektora.. Halilhodžić je jako dobar stručnjak kojega jako cijenimo i ako dobije otkaz na klupi reprezentacije Maroka, bit će u užem krugu kandidata za mjesto selektora Egipta - rekao je Husein.

Učitaj još novosti