06. 07. 2022 - 20:31
Nevjerovatni Nadal nakon drame izborio polufinale Wimbledona i...
907
Shares
Nevjerovatni Nadal nakon drame izborio polufinale Wimbledona i zakazao novi spektakl

LONDON

Nevjerovatni Nadal nakon drame izborio polufinale Wimbledona i zakazao novi spektakl

06. 07. 2022 - 20:31
0
Shares

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je preokretom savladao Amerikanca Tylora Fritza s 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 3:6, 7:5 i 7:6.

Nije danas Nadal igrao na vrhunskom nivou. Imao je dosta problema u igri, dosta fizičkih problema, razmišljao i o predaji, ali na kraju je uspio da savlada Fritza.

Rafa dobro ulazi u meč. Napravio je rani break, ali je potom Fritz iskoristio sve probleme koje je imao Nadal, dva pute je uzeo servis Špancu za osvajanje prvog seta od 6:3.

Velika borba viđena je i u drugom setu. Rafa ponovo radi rani break, ali Fritz ga uspjeva vratiti u petom gemu. Ipak, kada su svi očekivali tie-break u drugom setu Nadal oduzima servis Amerikancu, osvaja set sa 7:5 i dolazi do 1-1.

Međutim, u nastavku meča Nadal je ponovo u ogromnim problemima. Fritz je koristio svaku nevolju protivnika i lagano je uzeo treći seti sa 6:3 za vodstvo od 2-1.

Uspio je Nadal ispustiti prednost i u četvrtom setu. Fritz je radio odličan posao na terenu, imao je priliku da sve završi, ali Rafa Nadal je ipak jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Rafa u 11. gemu četvrtog seta pravi break, zatim uzima svoj servis za osvajanje seta od 7:5 i izjednačenje rezultata na 2-2.

Odlučujući peti set donosi mnogo sigurniju servis igru na obje strane. Prve break prilike imao je Nadal u sedmom gemu, iskoristio je petu i došao je do prednosti. Fritz međutim odmah uzvraća breakom, uzima svoj servis i dolazi do 5:4, a Nadal potom osvaja gem na svoj servis za 5:5.

Oba tenisera potom osvajaju gemove na svoju servu i pobjednik petog seta i meča odlučio se u tie-breaku. Nadal je bolji u ovom dijelu igre, pogodio je sve što je mogao,  dobio je set sa 7:6 i plasirao se u polufinale.

Tamo ga čeka kontroverzni Nick Kyrgios koji je lagano s 3:0 pobijedio Cristiana Garina. Bilo je 6:4, 6:3 i 7:6.

Učitaj još novosti