05. 07. 2022 - 22:18
Dudić nakon poraza od Celja: Boli kad primiš dva gola iz...
907
Shares
Dudić nakon poraza od Celja: Boli kad primiš dva gola iz prekida i to faktički neometano

PRIJATELJSKI MEČ

Dudić nakon poraza od Celja: Boli kad primiš dva gola iz prekida i to faktički neometano

05. 07. 2022 - 22:18
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo večeras je odigrao treću pripremnu utakmicu ovog ljeta u kojoj je Bordo tim pretrpio poraz od Celja rezultatom 2:0.

Trener Bordo tima Feđa Dudić osvrnuo se na samu utakmicu, greške koje su prethodile golovima slovenskog tima, ali i samu igru kako Sarajeva tako i Celja.

"Sigurno da nije lijepo izgubiti, pa ni u pripremnoj utakmici. Dobra utakmica za analizu, sigurno da boli kad primiš dva gola iz prekida i to faktički neometano. Prekidi jednostavno podrazumijevaju odgovornost, kad uzmeš igrača pratiš ga do kraja, ali dobro. Ekipa Celja dobro stoji u bloku, čvrsta su ekipa za razliku od TSC-a. Nisu nam dali puno prostora, pozadi su jako sigurni i kad smo radili presing, izigrali su nas nekoliko puta, a imali smo i nekoliko kašnjenja. Sve u svemu jedna jako dobra utakmica za analizu, sigurno da možemo popraviti i način izlaska u presing i stvaranje situacija kad se ekipa povuče na svoju polovinu, sigurno će nas dosta takvih utakmica čekati i u prvenstvu. Sve u svemu, sigurno nije dobro izgubiti, ali ne mogu biti nezadovoljan jer iskreirali smo i mi danas četiri-pet situacija, no kvalitet jeste bio manji u odnosu na utakmicu s TSC-om", rekao je Dudić.

Cijelu izjavu trenera Sarajeva pogledajte u videoprilogu. 

Učitaj još novosti