05. 07. 2022 - 23:45
Radovac i Bogdanović složni: Cilj je što dalje dogurati u Evropi
907
Shares
Radovac i Bogdanović složni: Cilj je što dalje dogurati u Evropi

FK VELEŽ

Radovac i Bogdanović složni: Cilj je što dalje dogurati u Evropi

05. 07. 2022 - 23:45
0
Shares

Fudbaleri Veleža bruse formu na pripremama na Kupresu. Tim Amara Osima sprema se za izazove u domaćim, ali i internacionalnim takmičenjima.

Posjeta Kupresu bila je prilika za razgovor sa fudbalerima Rođenih, te o njihovim razmišljanjima o onom što je iza njih, ali i o svemu što predstoji. Samir Radovac, veznjak Mostaraca, imao je odličnu sezonu iza sebe. Od njega se očekuje da bude vođa tima i u narednoj sezoni. Započeo je drugi ciklus priprema na Kupresu, piše Sport1.ba.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim tokom priprema?

- Došli smo do tog drugog ciklusa priprema. Što se tiče prvog dijela priprema, bilo je jako teško, što je sasvim normalno, jer se radi o pripremnom periodu. Navikli smo se na sve to da bi mogli što bolje igrati prvenstvo i utakmice koje nam dolaze. Moramo što bolje da obavimo ovaj pripremni period, odnosno da se što bolje spremimo. Vašu ekipu očekuje drugo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Kakva su očekivanja od tog duela?

- Sigurno da imamo velike ambicije kao i svake godine. Prošle godine smo izbacili favorita. Ove godine nema laganih protivnika, ali ako bih birao između Alashkerta i ekipe Hamrun Spartansa, izabrao bih klub sa Malte. Pratio sam malo te njihove rezultate i sigurno da ne bi igrali Evropu da su loši. Takav je došao period da sve ekipe mogu svakog izbaciti. Zbog toga je fudbal zanimljiv što favoriti nikada ne pobjeđuju.

Slaviša Bogdanović iskusni golman bio je junak u prošlogodišnjem nastupu u Evropi. Trebinjac je bio junak susreta u Atini, kada je odlučio svojim odbranama penal seriju. Zadovoljan je uslovima na Kupresu i pripremama za narednu sezonu.

- Prvi ciklus smo bili osam dana, pa smo imali dva dana slobodna. Što se tiče samih uslova, već smo ovdje treću godinu i ja sam prezadovoljan. Tereni su dobri i nisu tvrdi. Pohvalio bih i osoblje hotela, ishranu, smještaj i temperatura je deset do 15 stepeni niža u odnosu na Mostar. Očekuju vas utakmice u Evropi, a ne bi bilo prvi put da budete junak svoje ekipe.

Očekujete li dobru predstavu svojih saigrača?

- Što se tiče Evrope, sada smo dosta iskusniji u odnosu na prošlu godinu. Ko god dođe za protivnika, mi imamo cilj da prođemo dalje, odnosno da što dalje doguramo u Evropi. U prvenstvu moramo krenuti maksimalno ozbiljno od prvog kola, a ne da nam se desi kao prošle godine, pa da na kraju mora sve da ovisi od Kupa.

Ekipa je doživjela dosta promjena. Nekoliko novih igrača je tu, da li smatrate da će to donijeti dodatni kvalitet ekipi, odnosno dodatnu širinu?

- Došlo je do nekoliko promjena u ekipi, što je bilo i očekivano, jer su ovi momci dugo zajedno i treba svježe krvi. Nekim momcima je trebalo dati šansu da odu u inostranstvo, jer su mnogo dali za ovaj klub i oni to zaslužuju. Što se tiče novih igrača, ja sam zadovoljan. Došlo je nekoliko iskusnih igrača, koji imaju iskustvo, a možda nam je to i trebalo prošle godine. Mi smo imali premladu ekipu. Kada sam ja sa 28 godina bio među najstarijim u ekipi, sve vam je jasno. Mislim da smo sada spojili iskustvo i mladost, tako da očekujem sigurno dobre rezultate. Ovog ljeta mnoge ekipe iz Premijer lige BiH su se pojačale, dosta se igrača vratilo u Premijer ligu BiH.

Da li smatrate da će to donijeti dodatni kvalitet, odnosno zanimljiviju sezonu u odnosu na ovu koja je iza nas?

- Sigurno da će biti zanimljivije, posebno za naslov prvaka. Prošle godine je Zrinjski iskoristio priliku, mislim da je bila prevelika razlika. Nisu oni toliko dominatna ekipa, iako im j ai ovim putem čestitam na tituli. Mislim da je pravilo U21 dosta poremetilo prvu sezonu, nisu se klubovi spremili za to, pogotovo mi prvi. Zrinjski je imao prave igrače U21, oni su imali dva igrača U21 koja bi igrala svakako. Svi su se pojačali i ima tu pet-šest ekipa koje će se boriti za Evropu i vrh tabele, rekao je Bogdanović.

Učitaj još novosti