05. 07. 2022 - 17:51
Miralem Halilović: Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će...
907
Shares
Miralem Halilović: Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će mi tri dana da se oporavim

KVALIFIKACIJE ZA SP

Miralem Halilović: Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će mi tri dana da se oporavim

05. 07. 2022 - 17:51
0
Shares

Naša košarkaška reprezentacija sinoć je u sarajevskoj Skenderiji - dvorana "Mirza Delibašić, pobijedila (76:73) Bugarsku, u posljednjem, 6. kolu prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine i plasirala se u završnu fazu kvalifikacija za Mundobasket. Najefikasniji u našem timu sa 16 poena bio je kapiten Miralem Halilović.

- To je bila jedna od najtežih utakmica koju sam igrao u karijeri, rekao je Halilović i dodao:

- Mislim da je bilo plus 40 u dvorani i sad se potvrđuje ono što smo govorili – nije baš pametno igrati u ovom junsko-julskom terminu. Uslovi su bili katastrofa, bilo je teško disati, ali borili smo se do kraja. Musa je pogodio tu tricu, ne znam ni ja gdje je našao snagu da to uradi. Vrijedna pobjeda, a sve osim pobjede bi bilo loše po nas. Izvukli smo zadnje atome snage, trebat će mi tri dana da se oporavim.

Kapiten "Zmajeva" se zahvalio navijačima na podršci.

- Gurali su nas... Kad god bi napravili neku seriju ili dobar potez, bili su uz nas. Šteta što nismo prelomili meč kad smo poveli 12 razlike. Zakomplikovali smo, ali to je učinilo pobjedu slađom. Idemo se spremiti za Eurobasket, zaključio je Halilović.

Učitaj još novosti