04. 07. 2022 - 08:12
NOVAK SE POKLONIO ISTINSKOJ LEGENDI, ONA GA POZDRAVILA S...
907
Shares
NOVAK SE POKLONIO ISTINSKOJ LEGENDI, ONA GA POZDRAVILA S TRIBINA

WIMBLEDON

NOVAK SE POKLONIO ISTINSKOJ LEGENDI, ONA GA POZDRAVILA S TRIBINA "Znam da je bio dug dan, ali itekako cijenim što ste tu"

04. 07. 2022 - 08:12
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković odao je počast legendarnoj američkoj teniserki Bili Džin King, nakon pobjede nad Holanđaninom Timom van Rajthovenom u osmini finala Vimbldona.

Novak je na terenu ostao skoro do policijskog časa, a nakon što je dobio priliku da govori na terenu Vimbldona Đoković je oduševio publiku na tribinama.

- Hvala gledaocima što su ostali ovako kasno. Bili Džin, hvala vam što ste ostali, bila je čast. Znam da je bio dug dan, ali veoma cijenim to što ste tu. Čast je bila igrati pred vama - poručio je Srbin, te dodao:

- Bila je velika čast i privilegija što sam danas bio tu. Počastvovan sam što sam bio i sretan sam što stojim pored takvih šampiona, legendi našeg sporta, koje su mnogo uticale na nas i na terenu i van njega. Mnogo toga nisam znao o istoriji ovog sporta i hvala Bili Džin King na mnogim lekcijama.

Novak će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Italijana Janika Sinera, a kada je u pitanju Bili Džin pomenućemo da je svojevremeno čak šest puta osvajala ovaj turnir. Takođe, na svom kontu ima sva četiri Grend slema, dok je davne 1966. bila prva na svijetu.

Učitaj još novosti